Dykning

Dykning har under många år varit vårt stora intresse. Vi tycker om att dyka både i svenska vatten (Östersjön och Västerhavet) och tropiska vatten. Dykningen har fört oss över stor delar av världen, till många spännande platser och helt fantastiska upplevelser. Djur- och växtlivet under ytan och vackra vrak upphör aldrig att fascinera.

Under 2009 och 2010 fick dykningen för första gången stå tillbaka för andra aktiviteter så som cykling och framför allt löpning. Men i december 2013 kom vi äntligen tillbaka till dykaradiset Bonaire och känslan av att få vara tillsammans med allt det underbara som finns under ytan var fantastik. Två av våra favoriter är de två krabaterna nedan - French Angel Fish och Tarpon.

Våra hjärtan har blivit kvar på Bonaire, så 2014, 2015, 2016, 2017, 2018/2019, 2019/2020 var vi tillbaka igen. I februari 2016 fick vår dykning en ny dimension i och med att vi utbildade oss till Certified Coral Restoration Divers. Därefter har det blivit många timmars volontärarbete under ytan. Så underbart att äntligen få kunna ge något tillbaka till revet.

 

Fisk Dykning HS                     Bonaire HS

Den personliga resebyrån, Dyk & Resespecialisten, har sedan många år tillbaka arrangerat våra dykresor världen över.  Vi har sett många helt fantastiska platser så som Cocos Island, Palau i Micronesien, Malaysia, Filippinerna, Indonesien m m, men vårt absoluta favoritställe har blivit Bonaire - Divers Paradise - i den karibiska övärlden. Bonaire tillhör Nederländska Antillerna och ingår i de s k ABC-öarna, d v s Aruba, Bonaire och Curaçau.