DTC-loppet

2014-05-15 21:17

Text kommer


Motionsserien

2014-05-13 16:16

Underbart med ett lopp som startar 07:00 en vardag! Detta trevliga lopp som egentligen är till för bankanställda har vi haft förmånen att få delta i. Loppet är två km på ett kuperat terrängspår ner till Ugglevikspaviljongen och tillbaka till starten strax bortom Gröna fiket i LillJansskogen. Sprang i M 60-klassen som jag lyckades vinna! Tog det lugnt i början och inte som förra året då jag tog täten försa 1,5 km för att sedan gå i "väggen" och krokna sista delen av loppet. Lite kallt väder men en toppenbra arrangerad tävling. Nästa år blir sista året så vi hoppas på att kunna delta då. Tack till arrangörer och funktionärer!

 


Åsenloppet

2014-05-11 15:14 | 0 kommentarer

Text kommer


Nacka Halvmarathon

2014-05-10 17:06 | 0 kommentarer

Text kommer


Kvantumloppet

2014-04-27 17:05 | 0 kommentarer

Text kommer


Women´s Health Halvmarathon

2014-04-26 19:48 | 0 kommentarer

Underbart väder, härlig stämning, trevlig mässa och närmare ca 1700 deltagare -kan det bli bättre?

Berit och jag var där i god tid och Tommy var vår coach. Han körde oss dit,  fixade parkering och hejade fram oss efter banan och i mål. Dagen innan var vi båda på Runner's Store och köpte oss var sitt par Hooka One One Bondi 3, och tokiga som vi är ville vi ju springa i dem. Det är ju till den här typen asflatslopp de är tänkta, så det skall väl gå bra, tänkte vi.

För egen del gick det inte så bra. Efter bara ca 4 km började det bränna under tårna. Sen blev det värre och värre. Det gjorde ont under trampdynornamer och tårna både värkte och domande. sen började även stumporna korva sig. Suck! Jag lyckade få till strumporna och genomföra loppet, men det kändes ju inte så kul. Så fort jag fått av mig skorna var fötterna helt ok igen och att sen gå i dem var inga problem.

Loppet som sådant var en succé. Som sagt: Underbart väder, härlig stämning, trevlig mässa och närmare ca 1700 deltagare -kan det bli bättre?Lägg därtill "after noon tea" med alla tillbehör, ja, då är det svårslaget.

Jag kommer att delta även 2015.


Salomon City Trail

2014-04-24 19:47 | 0 kommentarer

I år var arrangemanget klart bättre än förra året, så det märktes att Salomon tagit över. Nummerlapp och tröja kunde hämtas ut i Salomons butik redan dagen innan, så det var redan klart när Berit från Grebbestad anlände med tåget, inte allt för långt innan start. Vi hann lagom hem för att byta om och sen åka in till Kungsträdgården.

I år fanns det möjlighet att välja mellan att springa ett varv på 7 km eller två varv. Själva banan  var 2 km längre i år och vi hade valt ett varv. Förlängningen av banan bestod verkligen av en utmanande del som bara var positiv - jobbig men kul. Det är också skönt att slippa springa två varv på samma banan.

Det enda de misslyckade med var utlottningen av priser. Där den ena sa att det skulle bli utlottning på plats och en annan att det skulle komma på hemsidan. Har än så länge inte sett något resultat av det. Men den som väntar.............eller?


Kungälvsloppet

2014-04-13 18:59 | 0 kommentarer

Ytterligare ett trevligt lopp och bra arrangemang. Tyvärr blåste det halv storm vilket gjorde loppet väldigt kylslaget och tungt att spring. Av de 18 km vi sprang var ca 14 km i kraftig motvind. Det var som att springa in i en vägg och sen stå där och springa. Ibland var det nästan ett steg fram och två bak och sidovinadrana lyfte oss nästan av banan. Det blev som sagt tungt.

Loppet gick i två lopar utifrån Västra parken i Kungälv, så vi fick se mycket av Kungälv på vägen. Första loopen innehöll en del lite sega uppförslut, men andra loopen var planare. tack och lov, det räckte så bra med den vind som var. De fyra sista km var däremot en fröjd. Då fick vi så kraftig blåst i ryggen att det kändes som att snubbla fram i byarna. Härligt - mera sådant.

Väl i mål fick vi var sitt diplom. Ett diplom är bättre än inget, men utan medlaj är det ju inte ett lopp riktigt komplett. Det bjöds också på hamburgare under förutsättning att man lämnade ifrån sig sin nummerlapp, men det vill ju inte alla göra och då blev man utan. Så kan det gå.

Det var bra ordnat med dusch och ombyte på SportLife. Det var verkligen skönt att få komma in i en varm dusch och lite tystnad. Efter att ha haft en kraftiga vinden i öronen hela tiden kände vi oss nästan lite lomhörda.

Där kunde allt ha varit frid och föjd. Men väl utanför SportLife upptäckte någon att bilnycklarna var bort. De fanns inte i någon ficka eller väska, de fanns inte inne på SportLife och inte på marken tillbaka till bilen. Jaha, vad gör man då? Hur tar man sig från Kungälv till Lur utan bil blev plötsligt en aktuell fråga? Det hela slutade dock lyckligt. Av en funktionär fick vi veta att nycklarna satt i bildörren.

Poäng: xx


TIF-terrängen

2014-04-12 16:51 | 0 kommentarer

Ett mycket trevlig och kul lopp. Banan går på fin en 2-km-slinga i skogen runt Knorretorpet. Här använder man sig av full klassindelning, vilket är riktigt bra. Så borde det vara på alla lopp. Hela arrangemanget är bra. I klubbstugan serveras det bl a kaffe och våfflor (mycket gott).

Idag var det riktigt kyligt i blåsten, men vi hade tur och klarade oss undan regnet. De stackars funktionärerna frös ordentligt. Berit och jag missade damernas prisutdelning när vi satt inne och kurade i värmen, men vi fick var sitt pris ändå på slutet. Jag fick pris fast jag var ensam i min klass. Det är en fin gest av TIF.

Tyvärr var det sista gången som som TIF-terrängen anordnas på Knorretorpet. Kommunen har beslutat att bygga där och omklädningsrummen var redan rivna. Undrar just hur man tänker i den kommunen. Att ta bort något som är så bra är obegripligt för oss. TIF-terrängen kommer att genomförasv även nästa år, men då på annan plats. Vi får hoppas det blir lika mysigt och trevligt där. Om tiden stämmer med vår tid i Lur ska vi absolut vara med nästa år igen.

Poäng: xx


Loxodonta Borlänge 6h

2014-03-29 22:42 | 0 kommentarer

Ett supertrevligt lopp och fantastiskt vårväder. Solen sken och endast en lätt vind gjorde förutsättningarna idealiska.
Vi sprang på en asfaltsbana som var 1992 m och efter 21 varav och 400 m blev det ett matathon. Nu gällde det bara att spring sträckan också.   
Det kändes bra i början, men efter 12-15 km kom stelheten i höfter och lår smygande. Efter 21 km ömmade det ordentligt och de 21 varven kändes långt borta. Med lite hjälp av Ice Power och en Ipren blev det lite bättre och delmål ett, att klara minst ett matahon, blev uppfyllt. Något PB eller drömgränsen 50 km blev det inte, men det kändes så bra ändå. Efter den nedslående insatsen på Två Sjöar Runt kändes det som plåster på såren.

Servicen under loppet var perfekt, tidtagningen med Reima tip-top och medljen var helt unik och superfin. Gissar att ingen vid det här laget missat att jag älskar medlajer.

Tack Borlänge löparklubb för ett bra arrangemang.

Poäng: 25RSS
«december 2023»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010