IceBug Winter Run

2014-01-25 19:16 | 0 kommentarer

Undrar vad jag tänkte på när jag anmälde oss till det här loppet? Ja, det var vad jag kände på eftermiddagen denna kyliga lördag. Jag själv helt orkeslös och Tommy nyopererad. Vi tog bilen och hade tur att hitta en p-plats nära starten i Tanto. Vi tog ut våra nummerlappar och små ljusstavar i olika färger som man kunde sätt ihop. Därefter gick vi till ett fik för att få lite värme innan starten.

När vi kom tillbaka till Tanto var det kaos i väskinlämningen. Det är märkligt att de som arrangerar lopp aldrig lär sig var flaskhalsarna är.... :-). Vi lyckades dock bli av med jackor ock väskor med 5 minuter tillgodo och hann till starten. De färgglada ljusstavaran föll dock av redan innan start. De kantade sedan stora delar av banan.

När vi väl var igång blev det riktigt kul. Banan var omväxlande och trevlig och kändes lite annorlund. Det var nog första gången som det kändes kul att springa två varv på samma bana. Utefter banan fanns det eldar, marshaller, många glad funktionärer och till och med lite publik. Allt fungerade bra. I mål väntade blåbärsoppa, en annorlunda medlaj och en IceBug skopåse med en fin buff i. Vi var kvar under prisutdelningen där det delades ut många fina priser. Ett kul och trevlig lopp.

Poäng: xx


Bonaire - Dykning

2014-01-15 12:54 | 0 kommentarer

Divers Paradise. Ja, det är så det är på Bonaire. Hela ön är ett dykparadis. Här finns allt lättillgängligt och fritt. Man dyker på egen hand och planerar sina dykmål och dyk efter egen önskan.

För vår del var det fjärde gången som vi var här, så vi har börjat känna ön en del. Då vi inte har dykt på några tog vi det väldigt försiktigt för att känna in vår utrustning och oss själva igen. De första dyken gjorde vi på lugna plaster och med luft. Allt kändes bra och det var som att det var igår som vi senast var där.

Största problemet, i den mån det är något problem, är att komma i och ur vattnet när vågorna slår. Det är lätt att slå omkull och åka med som en vante och med tung utrustning på ryggen är det inte så lätt att resa sig alla gånger. Man ligger snällt där som en sköldpadda på sitt skal. Det ser säkert kul ut, men är det inte. :-)

Vi fick se många underbara varelser. Några av höjdpunkterna var en stor grön muräna som bor i ett litet vrak, stora rockor, groupers, tarpons, angel fisch, squeed ...ja, alla är de så fantstiska.

Väl upper ur vattnet möter iguaner och ödlor i alla storlkar upp och vill dela vårt mellanmål. Det är lika kul varenda gång.

På Bonaire  finns 64 olika landyk utmärkta och nästa lika många runt ön Klein Bonaire en kort bit ut. Så det finns alltid något att upptäcka eller återse. Inte minst vraket Hilma Hooker.


Bonaire - Löpning

2014-01-15 12:53 | 0 kommentarer

Att spring i linne och kortbyxor är förstås helt underbart och ger glädje och energi. Vi fick dock ganska snabbt erfara hur mycket värmen, och inte minst, solen bryter ner krafterna. På vårt första pass kom vi ca 3,5 km, sen var det stopp. Kraften i benen var borta och vi fick börja lägga in gångpauser. Att försöka springa i backar var inte att fundera på. Vi försökte spring på morgonen eller kvällen när det är lite svalare. Då gick det lite bättre, men vi fick acceptera att här springer vi med gångpauser. Det ingår liksom. Som längst sprang och gick vi 22,5 km i riktigt kuperad terräng. Det tog över tre timmar! Men bra träning är det.

På Bonaire är den nordvästra delen av ön kuperad och sydöstra platt, så man kan välja lite vilken typ av träning man önskar. Vinden är dock en annan faktor. Den är härligt varm och skön, men ibland var det som att springa rakt in i en vägg och då hjälper det inte så mycket att det är platt. De sedan tidigare kraftlösa benen orkar liksom inte med väggen riktig.

Vi sprang varannan dag. På nyårsloppet Fun Run träffade vi några bofasta holländare som bjöd in oss att spring med deras lilla tränignsgrupp som springer  tillsammans på måndagar. Vi orkade dock inte riktigt detlta den måndagen som vi hade kvar då vi hade de 22,5 km i benen fråna dagen innan. Men det var jättekul att fräffa de här trevliga människorna och nästa gång ska vi vara med. Löpningen förenar som någon klok löpare har sagt.

Att sen komma hem och springa i snö och modd var förstås ingen höjdare, men det var betydligt lättare att springa utan gångpauser igen.

Varenda steg som vi får ta på Bonaire är värt så mycket för oss så det spelar ingen roll att de blir kraftlösa.  Bara vi får vara där. Planering för nästa resa pågår.

«januari 2014»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arkiv
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011
  2010