Lidingöloppet

2013-09-28 17:36 | 0 kommentarer

2 sek för långsam i K50-klassen................ Ja, vad säger man när man missat silvermedaljen med två ynka sekunder? Ledsen, tår i ögat och slokörad.  Men det gick över bl a med hjälp av att direkt anmäla oss till 30 km 2014, då Lidingöloppet firar 50 år. Vi hoppas på att det blir något alldelse extra då.

Det var en fin dag. Vi hade tur med vädret och parkering och hann träffa både Bengt, Turid, Lars och Pia och Maud från Uddevalla. Vi fick till och med ihop en fika med Pia i mässhallen. Jättekul! Anders missade vi tyvärr, men det går nog fler tåg.

Vi ses 2014!
Poäng: 25


Mälarömilen

2013-09-22 20:28 | 0 kommentarer

Om nu BRR kändes tung med RNT i benen, så var det ju inte mycket bättre idag med både BRR och RNT i hela kroppen. Men det är ju det där med krockar....vi vill inte avstå från de kul loppen. Dumt - ja.
Vädret idag var inte lika nice. Det blåste kyligt och regnet hängde hela tiden i luften. Banan var en varvbana på 5,2 km och man kunde springa ett eller två varv. Vi hade anmält oss till 5,2 km och det räckte mer än väl. I början var benen som stockar, men mot slutet lättade det något. Det kan bero på att det var den del nerför på slute

Poäng: 23


Black River Run

2013-09-21 19:04 | 0 kommentarer

Ja, 20 Miles ska väl inte vara så svårt, med med Rudan Night Trail i benen blev det tungt. Dumt planerat förstås, men vad ska man göra när alla kul lopp krockar.
Banan var en 1o miles (16 km) lång rundbana. Under första tredjedelen var det en hel del tekniskt svår terräng, vilket gör att stegen blev små och trippande. Förmågan att springa bland sten och rötter är ju inte vad den borde vara. Men väl ute från skogen var det en fin  och platt slinga som gick på grusvägar utefter Svartån och förbi några koloniområden. På slutet kom dock en trappa och några hemska backar, men sen var man åter i start/varvnings- och målområdet. Här fanns det mycket att dricka och äta.
Det var en inledningsvis lite kylig dag, men sen värmde solen mer och mer. Allt av mycket trevligt ordnant. Det enda som vi uppfattade som en brost var att det var för få vätskekontroller. En var efter ca 5,7 km. Här fanns vattten och sportdryck första varvet, sedan även banan och blåbärsoppa. Bra! Nästa vätskekontroll kom först ca 13 km och här fanns det  bara vatten. Det är inte tillräckligt. En kontoll till och mer än vatten i alla hade varit önskvärt. Allt annat var dock jättebra.
Poäng: 23


Rudan Night Trail

2013-09-19 09:58

Ja, vad ska man säga...... annat än att man får väl skylla sig själv om man ska prova på allt tok.  Det här var en upplevelse med både positiva och negativa förtecken.
Det positiva var att allt var mycket trevligt och bra arrangerat. Det var inte svårt att hitta banan i mörkret, natten var sval och vindstilla med månsljus och det kompakata mörkret och tystnaden i skogen var fantstiskt.
Till det mindre positiva, eller negativa, hör den egna oförmågan att kunna spring över sten och rötter samt den bristande orken för en så här kuperad bana. Kanske hade det varit lättare med en bättre pannlamap, men förmodligen inte så mycket.
Säkerheten var väl tillgodosedd med flera kvatslöpare, fyrhjulig motorcykel beredd vid behov och en klubb med mycket kompetens om trail-löpning.
Fin medalj var det också.
Poäng: 23


Sluta Röka Loppet

2013-09-18 21:27 | 0 kommentarer

Det här var ett riktigt trevligt lopp som vi gärna deltar i igen nästa år. Allt överskott från loppet gick till Cancerfonden. Flera sponsorer hade ställt upp på olika sätt och allt var välarrangerat. Banan var fin att springa, även om början gjorde att det kändes som vi sprang Stockholms Ultra Marathon igen. Det kändes dock så skönt att veta att nu var det bara 10 procent av sträckan vi skulle klara av. Efter Djurgårdbron följde vi vattnet så då var det nu fräsch mark. I mål fick alla en fin medalj och en goodie bag. Banan och dricka var det också. Vi hade även köpt lotter till förmån för loppet och dess syfte. Tommy vann både första och sista pris. Han har riktigt flyt just nu.
Poäng
: 25


iForm-loppet

2013-09-15 18:43 | 0 kommentarer

Förutom att delta som utställare blev det också att delta i loppet. Det var ganska trångt i starten, men lättade lite efter 1 km. Banan är egentligen ganska kuperad, men då loppet är på hemmaplan och jag vet var det går upp och ner underlättar det nog, mentalt i alla fall.
Vid målgången vill arrangöerna att man ska göra något "kul" som att slå en kullerbytta eller hjula i mål. Jag hade tänkt hoppa groda in i mål, men det kändes jobbigt så det blev att krypa istället. Belöning: en tub Helosansalva.
Tyvärr är det ju ingen medalj på det här loppet, men goodie bagen som vi fick var verkligen välfylld. Till detta kom också soppa till alla och Paulúns kokosvatten. Årets tröja från Newline var även den snygg coh användbar.
Trevligt lopp och och alltid kul när det är ett expo i samband med loppet.
Poäng: 19


Hagaloppet

2013-09-08 20:00 | 0 kommentarer

I samband med Idrottens dag i Hagaparken annordnades för första gången Prins Daniles lopp för barnen och Hagaloppet för oss vuxna. Loppet och banan fungerade bra och väl i mål fick vi var sin påse med frukt och vatten. Det smakade bra i värmen. Alla som sparng fick också en fin liten medalj med loggan för Idrottens dag på.
Poäng: 21


Sigtuna Stadslopp

2013-09-07 17:39 | 0 kommentarer

Det var första gången som vi deltog på Sigtuna Stadslopp. Som tur var visste vi inte hur backigt detta lopp är. Ingen av oss var i form så allt blev väldig motigt, gjorde ont o s v. Vädret var fantstiskt, vilket är underbart på alla sätt och vis, men nu kändes värmen tuff. Då muggarna dessutom tagit slut i sista vätskekontrollen var det lite extra surt. Efter att ha gått i nästna alla backarna (och de var inte få) blev det till slut målgång. Den här milen kändes nästa värre än sista milen på Ultran. Suck!
Väl i mål skulle det var något pris till alla och utlottning på startnummer. Det såg vi dock inget av - falsk markandsföring eller.....?
Det härliga med loppet var att allt utgick från torget så det blev väldigt mycket folk/publik. Men visst är det väl ändå märkligt att så många måste gå eller cykla på de smala gatorna precis när det är ett lopp så löparna måste väja.
Poäng: 16


Tough Viking

2013-09-01 15:54 | 0 kommentarer

Jisses - vi genomförde! Det här var verkligen ett lopp som gav blandade känslor. Skalan gick från jättekul - ont - tråkigt - chocktillstånd.
Hela arrangemanget är ju en jättekul grej i sig och vissa delar av banan var verkligen kul. Elden, Taggtråd, Tunneln, Nätet,  Isbad, Stegen, Lerbad, Marinkåren och att simma över Djurgårdsbrunnskanalen kändes riktigt kul. Muren var svår och sex containers vara bara för mycket. Gjorde mig riktigt illa. Monky Bars var helt omöjlig. Att springa 12 km fram och tillbaka i gräset och groparna på Gärdet kunde man gott vara utan. Det blev rätt tråkigt. Elhindret var en upplevelse, men ingen kul sådan. Det var riktigt obehagligt och slog undan fötterna på oss båda så vi ramlade platt på mage i leran. Elen gav också efterverkningar så som tappad känsel i händer, frossa och lätt illamående. Det tog en stund att hämta sig. Men som sagt vi genomförde och har nu var sin fin finisher-medalj.

Loppet i sin helhet är ett jättearrangemang. Logistiken i starten var något av det bästa vi varit med om. Här har bl a TjurRuset och Tjejmilen mycket att lära. Det fanns bara en vätskekontroll på banan och det var för lite. Med tanke på det begränsade området hade det inte varit så svårt att rigga en vätskekontroll till. Väl i mål fick vi bara vatten. Ingen Red Bull, banan eller något annat. Det var riktigt dåligt. T-shirten som de sålde är i bomull och kostade alldeles för mycket. De hade heller inget sjukvårdstält. Två sjukvårdare på moppe var bra, med de fanns ju inte på någon specifik plats.

Sammantaget känns det här loppet: Det är kul att ha varit med första gången det arrangerades och självklart känns det bra att ha genomfört det, men nu är det gjort och det lockar inte att göra det en gång till.
Poäng: 23

«september 2013»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Arkiv
2014
2013
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011
  2010