Militär Träning pass 4

2013-07-29 22:25 | 0 kommentarer

Den fjärde och sista MT för denna sommar lockade tretton deltagare. Några nya och huvudelen "veteraner". Upplägget i stort som tidigare med fyra stationer för att komma åt alla muskelgrupper i kroppen. En kommentar två dagar senare var att det värkte överallt! Kul att höra för då tog dom verkligen i under passet.  Återkommer nästa år med en del nya grepp så håll ut, det är bara elva månader kvar! Klart slut från Major T.
PS Slappa inte till er utan träna på under hösten! -"I'l be back"!


Militär Träning pass 3

2013-07-23 23:15 | 0 kommentarer

Till kvällens tredje pass med Militär Träning dök sexton glada och pigga personer upp. Av dessa sexton var sex stycken nya! Kul att det kommer nya deltagare varje gång. Det innebär att ryktet sprider sig. Några av de gamla ville gärna delta men är bortresta eller sjuka. Som tidigare värmde vi upp med elva nya rörelser enligt BRAK-programmet. Sedan runt till de fyra stationerna där station två var ändrad till endast fem olika delövningar med två par på varje övning. Jägarsittning, slägga, stenkastning, skottkärran och inte minst "rysk kanot"! En väldigt uppskattad övning. Pia Sarheim Olsson avslutade med att stretcha oss! Tack alla och sov gott! Värken kommer i morgon och blir värst i övermorgon! Om allt stämmer så ses vi i nästa vecka.

 // Major T


Bokenäs Triathlon sprint

2013-07-20 18:00 | 0 kommentarer

Klockan 12 på lördagen den 20 juli gick starten för det första motionsloppet "Bokenäs Triathlon" med drygt 90 startande . Solen sken från en klarblå himmel och badplatsen vid Hällebäck var fylld med badande som fick agera hejarklack när vi tävlande kastade oss ut i det salta vattnet i Gullmaren. Simsträckan skulle vara 400 meter men kändes längre mht den krabba sjön med vågor. Speciellt rundningen runt de två gula bojarna var bökig. En språngmarsch upp till växlingsplatsen och sedan iväg på två enmilsrundor längs en kuperad väg. Löpningen genomfördes i huvudsak på skogsbilväg/stig och inleddes med en rejäl backe och sedan in i skogen och med målgång på ett gärde. En mycket vacker omgivning att genomföra en triathlon på, helt klart! En trevlig och familjär tävling med några få plumpar i protokollet, men till nästa år är det säkert åtgärdat. Tack till arrangerande Bokenäs IF friidrott! 


Kraftprovet

2013-07-19 10:02 | 0 kommentarer

Vi fick sällskap till Trollhättan av Berit och Mats Hugosson som också hade för avsikt att springa Kraftprovets dryga 11 km. Ett underbart väder hade fått folk att gå man ur huse och det var massor av deltagare och åskådare runt slussområdet. När starten gick var vi drygt 2200 löpare, nytt deltagarrekord! Vi tog alla det lugnt i början för det är en tuff kuperad och omväxlande bana med asfalt, grus och gräs. Varmt var det så vattenslangar med strilande kallt vatten och vätskekontrollerna var väldigt populära! Vi gjorde alla bra resultat utifrån våra förutsättningar och vi var verkligen förtjänta av den nydesignade medaljen eller vad vi nu skall kalla den runda metallbiten utan band. En trevlig avslutande middag på en kinakrog i sällskap av Pia Sarheim Olsson och Lars Olsson, Bengt Ohlsson, Berit och Mats Hugosson. Tack alla för en trevlig dag och kväll.
Poäng: 23


Militär Träning i Lur

2013-07-16 21:58

Sexton glada deltagare dök upp! Tanken var att ha max tolv med det är svårt att säga nej, även om vi fick göra det för två sena anmälningar. Efter sedvanlig uppvärmning enligt BRAK-metoden sprang vi iväg med övningar under förflyttningen. Klättring och de övriga stationerna gick bra. Springa i gräset var jobbigt och denna gång var samtliga igång med armhävningar, grodhopp, burpees mm så fort det blev ett stando. Efter Pia Sarheims sköna stretching var det återhämtningsmat och dryck. Tack alla för en kul kväll!


Militär Träning "prova på"

2013-07-09 22:11 | 0 kommentarer

Det första "prova på" Militär Träning genomfördes med elva glada deltagare. Uppvärmning enligt "BRAK" . Styrketräning av buk rygg, armar och knän! Sedan jogg till station 1 = hopp och klättring. Sedan iväg till station 2 = stationssystem med släggor, jägarsittning mm. Lätt jogg till station 3 = springa och ta skydd i högt gräs, kanske den jobbigaste delen. Förflyttning upp i en brant slänt med ålning och slingring bland brännässlor blev också jobbig. Den sista stationen = rulla traktordäck och dra bildäck lockade fram en och annan svettpärla. Funktionellt och bra. Idel glada miner efter stretchningen och det verkar som om alla vill göra om detta igen! Kul!  


Bokenäsrundan

2013-07-07 20:17 | 0 kommentarer

Solen sken när vi, Berit, Monica och undertecknad kom till parkeringen vid motorbanan i Bokenäs. Som vanligt ett trevligt mottagande vid incheckningen och sedan en promenad upp till starten vid motocrossbanan. Starten gick och Berit satte fart så det var bara att försöka hänga på . Efter lite drygt två kilometer försvann hon och när jag kom till vätskestationen såg jag inte till henne! Nåja tänkte jag, hon ligger ju framför mig så jag ser henne på asfaltsrakan. Men icke! Mysko, men kanske hon behövde pausa? Efter de sista 600 metrarna på crossbanan gick jag i mål och fick min medalj men ingen Berit! När Monica kom lite senare så berättade jag att Berit var försvunnen. Efter lite efterforskning visade det sig att hon hängt på två andra löpare och lurats att springa fel väg så dom sprang ca 8 kilometer i stället för 4,8 kilometer! Nåja, bra träning. En mycket trevlig och familjär tävling precis som förra året. Stort tack till arrangörerna! Vi syns på Bokenäs Triathlontävling som ni också arrangerar.
Poäng: 25


Unionsmarathon

2013-07-06 21:13 | 0 kommentarer

Den första sommardagen och lika trevligt och mysigt som förra året då vi sprang 10 km. Nu var det dags att springa Halvmarathon. Med Trollhättan 6h i benen visste vi att det skulle bli en jobbig halvmara. Banan är väldigt kuperad. men att det skulle bli så jobbigt att vi riktigt fick kämpa för att komma under 3 timmar, var lite värre än vad vi räknat med, Vi kom absolut sist, men ändå vann jag min klass och fick en fin Adidas-tröja i pris. Här får man pris även om man är ensam i sin klass. Det är trevligt och positivt. Björn och Eva var med också. De sprang 10 km. Eva vann sin klass. Nästa år ska vi springa helmarathon alla fyra.
Väl i mål hoppade vi i sjön och sen gick vi och fikade - våfflor med cream fresch och sylt och kaffe. Mums.
När vi hade applåderat in de sista i mål var det dags att återvända hemåt. 15 mil på slingriga vägar och lite trötta gjorde att vi tog det lugnt med bl a ett bad utefter vägen.
Poäng: 25

«juli 2013»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv
2014
2013
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011
  2010