Trollhättan 6-timmars

2013-06-30 09:44 | 0 kommentarer

Det blev 6 timmar och det blev ett marathon. Yes!
Trollhättan 24-, 12-, 6- och 3-timmars genomfördes på det fina motionsområdet Knorren. I våras hittade vi ett datum för loppet med ett frågetecken efter, på Sv. Marathonsällskapets hemsida, men inget mer. Sen valde vi bort Trollhättan för Tommy ville delta på Östfold Triathlon. Men där var det fullt, så det blev inget av. I veckan som gått kom vi plötsligt ihåg Trollhättan igen och efter lite mailkontakt anmälde vi oss och Berit hängde på. Det skulle bli ett perfekt långpass det här tänkte vi. Att vi valde att starta på 6-timmarsloppet berodde nog mest på att starten för 3h var först kl 15:00 och det kändes inte kul. Samtidigt fick ju alla valfrihet att springa längre än 3 timmar för den som önskade det. Sagt och gjort. Berit och Tommy sprang ca 4 timmar och 3 mil och jag min tok, som hade ont i ryggen från första km, kunde liksom inte ge mig. Då jag tagit det lugnt och gjort många stopp i "depån" blev det tidskritiskt om jag skulle hinna springa en mara på 6 timmar, så det blev till att gasa på. Torill, som vann damklassen, puschade på mig under hela loppet och en jättetrevlig kille som också var trött på slutet stöttade mig glatt de sista varven, till det stod klart att jag kommer att klara tidsgränsen. Det tog en stund innan jag förstod att jag faktiskt hade sprungit en mara. Jättekul!

Själva arrangemanget stod K- G Nyström för. K-G är en riktig eldsjäl och profil i Ultravärlden. Tidtagningen var manuell, med de hade bra kontroll på hur många varv var och en sprang. Själv tappade jag räkningen så fort varvantalet blev tvåsiffrigt. Slutsignalen blev dock lite konstig då de som var ute i banan inte hörde biltutan  och ingen kom och mätte med mäthjul hur långt de kommit.

Servicen under loppet var toppen. Vi fick korv, varma köttbullar, godis, smörgåsbitar, oliver, saltgurka, sportdryck, proteindryck mm. Alla var mycket trevliga och tillmötesgående.

Efter att ha duschat och fått på sig torra kläder fick en jättefin statyett med en viking som det står Trollhättan 6h på. Det är som bekant pricken över i. Inget lopp med självaktning låter bli att ha medalj, plakett eller statyett - okey då - funktionströja funkar också.

Glömde jag att säga att det regnade i stort sett hela tiden? Det gjorde det. Som tur var att solen tittade fram när vi åkte därifrån så våra kompisar som skulle springa i 24 timmar fick lite värme. De hade ju liksom 3/4 kvar att göra. Hoppas det gick bra för alla.

Tack K-G för ett toppenlopp, tack Nicklas och alla ni andra som servade oss, tack Torill och okänd som stöttade och tack Berit och Tommy som väntade.
Poäng: 25


Säpo-joggen

2013-06-19 22:00 | 0 kommentarer

Vi blev ca 40 personer som samlades och sprang Säpo-joggen. Ett helkul lopp där vi verkligen tog plats bland bilar och cyklister. Några blev nog sura men vi passerade ju snabbt, så inte var vi till stort hinder! Vi sprang på ca 32:30, 10-12 sekunder långsammare än de riktiga agenterna! Inte helt tokigt. Solen sken och som tur var kom en sval bris men svettiga, det blev vi i våra svarta kostymer. Blev intervjuad av SR P4 Radio Stockholm, filmad intervju ihop med Emma L av Expressen, skymtade både vid löpningen och i målet när ABC gjorde ett reportage och var med på en bild i Metro! Inte illa! Nu har jag fått mina 15 minuter i rampljuset!


Skepparholmen springer för Östersjön

2013-06-16 17:54 | 0 kommentarer

Äntligen bra väder på detta lopp! I år blev vi över 100 löpare, inte illa! Vi tog det lugnt och sprang runt på en skaplig tid. I mål fick vi rikligt med vatten, smoothie, wraps, fruktspett mm mm. Kaffe och bullar. Prisutdelning och utlottning av fina priser men vi hade ingen tur med oss. Ett toppenarrangemang och det enda som drar ner poängen är avsaknad av medalj och kilometerskyltar! Tack för ett i övrigt perfekt lopp i vacker miljö.


Söder Runt

2013-06-15 18:12 | 0 kommentarer

Rekord i att misslyckas med logistiken. Ja, så var det tyvärr, men bortsett det så var det ett väldigt trevligt och kul lopp. Ambitionsnivån från arrangörerna var hög, men om man sätter två personer i nummerlappsutdelningen som ska ta hand om 750 löpare och dessutom ska leta upp och pricka av alla, där vissa står på en lista och andra på en annan lista, ja då kan man räkna ut hur det blir. Kön var oändlig och starten fick skjutas upp i 45 min!! Information fick bara de som tagit sig till starten, men alla andra som rörde sig kring kansliet inte fick veta något. Själva starten var också den ambitiöst planerad med olika startgrupper, men om ingen håller ordning så blir det som det också blev. Ingen visste riktigt i vilken grupp man startade och när starten skulle gå. Droppen kom när man insåg att arrangören inte lärt sig något på de två första missarna, utan två personer stod sen och skar upp pizzabitar och delade ut på ett ställe med en kö!?. Gissa hur den kön såg ut? Här rullade det dock på lite fortare.
Bortsett allt detta som det var ganska lätt att ha överseende med i det fina vädret så var loppet kul och runt banan fungerade allt bra. Likaså i målet. Här fick vi en snygg medalj och sen även en goodie bag, pizza, öl och dricka. Det här är ett lopp som jag hoppas kommer tillbaka nästa år igen med en förhoppning om att man tagit till sig av de lärdomar man fått. Tack för ett ambitiöst och trevligt arrangemang.
Poäng: 18


Parloppet

2013-06-12 22:27 | 0 kommentarer

I år på vårt sjätte Parlopp var det riktigt skönt väder. Vi startade i den andra gruppen kl 19:00 även i år. Det här är ett kul lopp som har blivit en tradition för oss att springa varje år. Det var ju tack vare Parloppet som Team MoTo kom till. Paret ska ju anmäla sig under ett namn och då kom vi på Team MoTo.
Banan har ju sett lite olika ut under åren. Tyvärr är det en ganska lång sträcka som går på gräs framför Koppartälten. Det är aldrig kul att springa på gräs, men i övrigt är den helt okey. Väl i mål var det medalj och goodie bag med lite mums i som vi kunde sitta i gröngräset och äta.
Nästa år springer vi igen.
Poäng
: 25


Xtreme Running

2013-06-11 22:26 | 0 kommentarer

Startade lite lugnt och det kändes tungt redan från start. Bestämde mig för att springa hela banan även om det skulle vara smartare att gå upp för de jobbigaste backarna. "Sprang på" en knarkarvolvo som fastnat på löparspåret söder om gångbron vid Överjärva gård. Knarkarn försökte få loss bilen som stod uppkörd på ett berg i dagen! Blev förbannad och slog igen bakluckan som totalt blockerade stigen.  Efter 10 km och vätskekontrollen rann det på men när det var tre kilometer kvar fick jag en oväntad överraskning!. Banan var omdragen till en skogsstig och inte blev den lättare för det! Fler backar och jobbigare stig med jyttja och stenar men det var bara att bita ihop och till slut såg jag målet. Sprang på 1:36 och några sekunder. Helt OK! Jag var trött men nöjd.


Österåkersmilen

2013-06-08 18:45 | 0 kommentarer

Ja, så var det dagsi igen. En dags vila efter Bålstaloppet var inte tillräckligt, det kändes direkt från start. Banan var en tvåvarsbana som delvis gick längs Åkers Kanal. Allt var bra ordnat med vätska, markeringar, toaletter mm. Dessutom var det en riktigt folkfest med start och mål i centrum och flera kringarrangemang. I mål fick man en fin medalj, goodie bag, dricka och banan. Nöjda men trötta i benen återvände vi hem ganska sent på kvällen.
Poäng: 25


Bålstaloppet

2013-06-06 18:10 | 0 kommentarer

Fyra dagar efter Stockholm Marathon var det dags att pröva benen igen. Det kändes förvånansvärt bra att komma igång. Visserligen gick vi i de tuffa backarna, men ändå. Efter ca 5 km kändes det att det nog hade varit lagom att inte spring längre för då kom marathonbenen och knäna tillbaka. Det tog emot, speciellt på slutet då banan avslutade med en längre sträcka på gräs.
Loppet var mycket bra och trevligt arrangerat och banan på åsen vacker och behaglig att springa - bortsett uppförsbackarna. Väl i mål fick vi en fin medalj, sportdryck/vatten och banan och sen var det utlottning på starnummer.
Efter loppet gick vi runt en kort stund på markanden och nationadagsfirandet, men sen bar det av hemmåt och Sundbybergs firande av nationaldagen på Golfängarna.
Poäng: 25


FM Ö till Ö-träningsläger

2013-06-03 20:10 | 0 kommentarer

Blev inbjuden av Jan-Henrik Bäck att delta på träningslägret på Arholma och uttagningen av de fem FM-team som deltar i Ö till Ö 2013. Ville lära mig lite mer om utrustning mm. Kollade på de åtta team som genomförde en kvalificeringstävling där de fem bästa teamen fick en startplats. Det kostar som privatanmälan 9600 SEK per team att delta. Det är en hel vetenskap med och utan fenor, paddlar, dolmar mm. Vi bodde på Arholma Nord och det var fina rum, inte ara-standard men rent och snyggt. Utomordentlig mat hela tiden. På tisdagen blev det träningslöpning och simning med våtdräckt där vi kunde testa olika kombinationer av utrustning. Intressant. På eftermiddagen blev det löpning ner till en lugn grund vik och distanssimning. Kallt i vattnet, ca 11 grader så löpningen tillbaka till lägret blev skön. Tack till Jan-Henrik och övriga deltagare för två intressanta träningsdagar på Arholma.


Stockholm Marathon

2013-06-02 03:27 | 0 kommentarer

Vi gjorde det och det känns så fantastiskt underbart!
Morgonen bjöd på varmt och skönt väder. När vi i god tid kom till Östemalmdras IP kunde vi sitta och koppla av i solen. Molnen började dock dra ihop sig ju närmare starten vi kom, men tack och lov fick starta i bra väder och även springa en bit innan det började dugga. Den första milen kändes bra och det var mysigt att springa tillsammans med alla andra. Strax innan vi skulle spring in på andra varvet, vid 17 km, kom ledaren och for förbi i en "herrejissesfart". Då hade vi 25 km kvar! Här började det bli tungt och stumt i benen. Asfalt känns. Väl ute på Djurgården hade regnet tilltagit ordentligt och orken var på upphällning. Tankarna kring hur vi skulle orka började tränga sig på. Tre sjukvårdstält senare (där jag fått Power Ice) började värken i benen att lätta och kilometrarna rullade på. Vi hade hela tiden kontroll på var Roger Andersson, som var farthållare för 5:30-gruppen var någonstan. Bitvis sprang vi med gänget, bitvis före eller efter. Roger gick som ett urverk. Helt otroligt snyggt jobbat. De sista fem kilometrarna var det dags för den andra av oss att få en svacka, men när vi sprang in på stadionen på banan mot mål var alla trötthet borta. Det var verkligen en magisk känsla. Den känslan kommer vi att leva på länge. Medalj med band, värmefilt, finisher-tröja, varmkorv, kaffe, bulle, öl -ja, jag vet inte allt - tog vi del av som i ett rus. Att det hade ösregnat i två timmar var bortglömt, tröttheten var borta (tillfälligt) och allt kändes bra. Snart började vi dock frysa så vi bytte till lite torra kläder och vände hem med en känsla av glädje och overklighet.
Poäng: 25

«juni 2013»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arkiv
2014
2013
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011
  2010