Milspåret

2013-05-23 22:11 | 0 kommentarer

Tog det lugnt i starten men det rullade på bra så jag avancerade på den tidvis trånga banan runt Djurgården. Lite tråkigt med två varv men banan var något annorlunda det andra varvet. Kom in på en hygglig tid trots att benen var trötta.
Poäng: XX


LM Terräng

2013-05-23 22:11 | 0 kommentarer

Mitt första Landstingsmästerskap. De som deltog i tävlingsklassen sprang en terrängbana på 6,1 km med start och mål vid GIH.  Jag sprang i min ålderklass, vilken jag vann och fick pris. Hur många som deltog i min klass är en annan historia.
Tyvärr började det regna på slutet så SLIF-arrangörerna fick ett riktigt bestyr med att snabbt lyfta in allt under tak. Choklad, bananer mm fick sig ett bad, men var lika gott för det. Alla deltagare fick också var sitt diplom och en fin funktionströja i storlek "big", men tröjan är skön ändå.

Det här var riktigt kul och trevligt, så nu funderar jag på att eventuellt delat i LM Friidrott i september. Får i så fall börja träna snabbhet på 100 m nu!
Poäng: 17


Motionsjoggen Lopp 1

2013-05-22 12:38 | 0 kommentarer

Idag var det premiär för Motionsjoggen i Ursvik!

Mer information och text finns på teamet.se under fliken Motionsjoggen.


Morgonloppet/Motionsserien

2013-05-21 09:23 | 0 kommentarer

Ett för oss helt nytt och trevligt litet lopp som pågått i många år. Vi sprang i våra åldersklasser på en 2 km lång terrängbana i Lill-Jan skogen. Efter loppet, bjöd Handelsbanken, som har detta lopp som klubbmästerskap, även oss på kaffe, smörgås, dricka, bulle och t-shirt. Det tycker vi var väldigt trevligt och generöst gjort av banken, vilket vi uppskattade mycket. Tack Handelsbanken!
Vi kommer nog att delta nästa år igen.


Skärholmsloppet

2013-05-18 19:19 | 0 kommentarer

Ett riktigt kul lopp som bl a gick rakt igenom Skärholmens centrum på "rosa mattan". Banan började med en rejäl uppförsbacke och bjöd sen på sträckor både nerför och uppför, så banan var ganska tuff. I mål fick man en jättemedalj, specialdesignad och med datum. Snyggt! Vi fick också var sin Goodie Bag med lite smått och gått, vatten och banan. Det enda som var lite mindre bra var tydligheten var starten och målet låg. Det fanns inga skyltar som pekade ut vägen och för oss som inte känner till det stora inomhuscentrumet blev det lite förvirrat. Det fanns tre Baja-Major, vilket var bra, men de borde kanske stått vid starten och inte vid målet. Det var många som inte hittade dem. Det här är ett lopp som vi gärna gör fler gånger.
Poäng: 23


The Run

2013-05-14 17:55 | 0 kommentarer

Kallt och blåsigt!!! Typiskt när det är ett så här trevligt lopp på en naturskön bana. Precis som förra året var allt trevligt ordnat med smörgås och dryck efter loppet, fin tröja till loppet och buff och pannband efter loppet. Nummerlappsutdelning, inlämning av väskor och värdesaker fungerade bra och den fina banan var väl utmärkt och hade tydliga km-skyltar. Det här är ett trevligt och bra lopp. Det enda som saknas är den lilla medaljen.
Poäng: 20
                  


Dahllöfs Mosse Runt

2013-05-07 22:15 | 0 kommentarer

Starten gick inte långt från polishuset i Trollhättan. Banan var en tvåvarsbana på 5 km som gick på omväxlande asfalt, grus och skogsstig. En vacker och inte särskilt kuperad bana. Det var ca 100 startande. Vi var lite trötta i benen efter tidigare lopp men ändå nöjda när vi kom i mål på en hyfsad tid trots allt. En fin medalj, banan, vetebröd och choklad avslutade loppet. En fantastiskt skön och varm dag, solig och nästan vindstilla! Äntligen kom våren!
Banan var mycket välmärkt och i övrigt väl arrangerat riktigt bra. En stor miss var dock att det inte fanns några toaletter. Det känns inte speciellt trevligt att behöva springa in i skogen bakom polishuset tillsamman med 100 andra löpare som behövde göra både stor och smått. Riktigt sunkigt kändes det. Men som sagt i örigt ett bra lopp som skulle kunnat ha fått full pott om toa funnits.
Poäng: 23


Titanlöpet i Fredrikstad

2013-05-06 21:51 | 0 kommentarer

Jättetrevligt litet lopp. Starten gick i ett industriområde på Öra, men efter bara en kilometer var vi ute i terrängen. Grusvägar och skogsstigar, lite blött och av hästar söndertrampat, men ett skönt underlag att springa på! Kuperat, vackert och helt klart en omväxlande bana! I mål fick vi lite dryck och vi fick välja var sin gåva i form av en brytkniv, en båtskrapa och en HTH hudlotion. Mycket trevliga arrangörer och en väldigt bra markerad bana med kilometermarkeringar. Toalett och ombyte fanns i företaget Kronos Titans omklädningsrum.
Tack för ett trevligt arrangemang. Om bara tidpunkten passar så återkommer vi nästa år.
Poäng
: 20


Råskinnet i Oslo

2013-05-04 20:43 | 0 kommentarer

Det ösregnade och blåste småspik när vi klev ur bilen vid Norska Idrottshögskolan. Ingen vidare början på ett lopp typ Råskinnet. Vi fick nummerlapparna hyfsat fort och hittade en hörna inne i lokalerna där vi kunde sitta i värmen till det var dags för start. Vi startade i näst sista startgruppen så det gjorde ytterligare 30 min väntande.

Starten gick och vi hann inte springa 10 meter innan man trampade i lera upp till fotknölarna. Vi sprang i princip 8,5 km i lera i sankmark, rötter, stenar, i sjön, vadade upp till armhålorna, ramlade på leriga isfläckar och klättrade upp och ner på hala stenar och lera i branta sluttningar. För oss vanliga gick det i princip inte att springa många meter. Som tur var kom det lite grusväg och stig på slutet.

Banan var ett konstant lerträsk så efter ca 5 km kändes det att det började bli tråkigt. Det vara bara "more of the same". Jämfört med TjurRuset var det klart tuffare men inte lika kul då det inte var några hinder eller någon omväxling. Det fanns några km-skyltar, men ingen vätska ute i banan. Funtionärerna var alla glad och trevliga.

Väl i mål fick man Råskinnets funktionströja, banan och återhämtningsdryck. Tyvärr ingen medalj vilket drar ner poängen. Då vi var bland de sista kunde vi i lugn och ro duscha och byta om och sen åka tillbaka till hemmet.
Poäng: xx


Albylöpet i Moss

2013-05-03 20:42 | 0 kommentarer

Albylöpet är det första loppet i Mossekarusellen som består av fyra lopp totalt. Albylöpet var ett 3 km långt terränglopp i vacker natur. Tyvärr var det mulet och blåste iskallt så när det var dags att starta var vi ganska nerkylda och benen ville liksom inte vara med. Det var många som deltog på loppet, varav 200 som efteranmälde sig. Banan var väl utmärkt och i mål fick man saft eller vatten. Vi hade tänkt att köpa kaffe och våfflor efter loppet, men då var våfflorna slut. De hade också en utlottning men vi vann inget. Tyvärr ingen medalj.
Poäng: xx

«maj 2013»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arkiv
2014
2013
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011
  2010