Run Off med Team Stockholm Marathon

2012-10-28 17:25 | 0 kommentarer

Vi hade bestämt oss för att åka hemifrån i god tid (08:15) då vi inte visste hur svårt det var att hitta en parkeringsplats. Vi kom i väg redan 07:50 så vi hade god marginal. Kallt och frostigt var det ute och knappt en bil på vägarna. Det tog inte ens 20 min att köra till Stadion och p-platser fanns det på Vallhallavägen. Jaha, tänkte vi, vad gör vi nu då. Omklädningsrummen skulle inte öppna förrän 08:45. Vi åkte förbi Stadion och vände - då kom vi på det - vintertid! Klockan var ju inte mer 07:15. Snygg start på dagen. Vi fördrev tiden med lite sightsing i Frihamnsområdet och fika på 7-eleven. Suck! Efter en lång väntan var det då äntligen dax att börja träna. Vi dvs 4:30-gänget var klart flest med ca 90 personer och fem tränare. Vi strang bort till husarviken där vi körde lite löpträning och sedan en ca 5 km lång runda tillbaka till stadion och ombyte. Efter passet var det en intressant föreläsning av Evy Palm där hon berättade om sin karriär. Intressant. Avslutningsvis fika och en minimässa där det såldes skor och kläder till klart rabatterade priser.


Haninge Trail

2012-10-21 15:17 | 0 kommentarer

Kyligt och lite råkallt, men inget regn. Haninge Trail är ett nytt lopp och många var det som kom dit för att ta sig an någon av sträckorna. Vi hade valt 5 km och det räckte gott och väl så här veckan efter SUM:en. Det var ett trevligt och kul lopp, men det finns några utvecklingsområden enligt vårt sett att se det. Attityden i inbjudan och PM känns lite väl hård och nummervästar istället för nummerlappar hoppas vi att vi slipper uppleva fler gånger. Det delades inte ut någon medalj eller plakett, vilket tyvärr förtar en del av glöden och buff fick bara de som sprang längsta sträckan - varför då kan man undra? Enligt PM:et skulle 5 km-banan på grusvägar, men vi var ute och klaffsade på såväl dyblöta fält och i lerig skogsterräng stor delar av sträckan. Hade vi fått den informationen hade skovalet blivit ett annat. På 5 km-banan fanns heller inga km-skyltar och ingen vätskekontroll och vid målgången var det endast vatten och varm saft utan tillhörande banan. Hur utlottningen i motionsklasserna gick till informerades det om först efter att vi frågat en supertrevlig funktionär. Det hade lagts ner mycket arbete på start-och målområdet och banan var mycket väl snitslad. Haninge Trail är ett trevligt lopp. Banorna är tuffa, men mycket fina.
Poäng: 15 


Sörmlands Ultra Marathon - SUM

2012-10-13 19:33 | 0 kommentarer

Vi gjorde det!!!!!! Efter nästan sju och en halv timmars löpning var vi i mål i Rudan! Vi startade 10.00 i Björkhagen ihop med ca 150 andra pigga unga löpare. Lite småkallt men ett härligt väder med sol. Första delen flöt på bra men strax före gångvägen och tunneln vid Öringe snubblade Monica på en rot och slog i båda knäna rejält! Det såg verkligen inte bra ut och inledningsvis var jag säker på att vi skulle tvingas bryta. Monica haltade på en bit men sedan började hon springa trots att det gjorde rejält ont! Starkt gjort av henne! Vi kom till Alby och första vattenkontrollen. Massa godis i form av choklad, winerbröd, saltgurka, sportdryck mm och en massa värmande "pepping" av funktionärerna. Toppenbra service. Vidare mot halvdistans över stock och sten sedan grus och asfaltsväg till 25 km-kontrollen. Ny inskyffling av choklad, winerbröd mm mm. Vidare ner mot Åva och Tyresta by där vi måste vara senast 6 timmar efter start. Nästa vätskekontroll var ca 4 km före Tyresta By. Vi möttes av en hejarklack bestående av två tjejer men dom lät som hundra! Nya lass av mums! Superbra service som vanligt. Tröj och strumpbyte vid Tyresta By och vidare genom skogen mot Handen. Började bli trött och höfterna värkte men Monica sprang som en duracellkanin trots ömma knän! Strongt. Sista biten till Rudan gick tungt och när vi kom till parkeringen och såg målen och sedan behöva runda den lilla sjön med en hel del rejäla backar så blev jag efter. Sprang som en brunstenselefant trots uppmuntrande kommentarer från Monica som låg en bra bit före. Men äntligen skymtade det hägrande målet med medalj och snygg T-shirt, kaffe och macka! ÄNTLIGEN! Tack Monica och alla funktionärer för en heldag i löpningens tecken!
Poäng: 24
Trots allt -  WE SUM


Solviksloppet

2012-10-06 16:22 | 0 kommentarer

Solviksloppet i strålande sol. Ja, det blev verkligen en underbar höstdag. Loppet startade på en dyblöt äng och gick sen in på ett motionsspår. Vi sprang två varv på motionsspåret och sen tillbaka över det blöta fältet till mål. Sammanlagt 4 km. I mål väntade en fin medalj. Solviksloppet är ett enkelt, trevligt och familjärt litet lopp, som vi gärna återkommer till.
Poäng: 22

«oktober 2012»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010