Lidingöloppet 10 km

2012-09-29 16:02 | 0 kommentarer

Startade för första gången i åldersklass M60 på 10 km-banan. Startade försiktigt men kände efter första backen att det var läge att öka. Försökte hålla 5 minuter/km, inte helt lätt i Abborrbacken och Karinbacken där jag valde att gå. Många branta nedförsbackar där jag vågade släppa på efter träning med Fredrik Zille'n, tack Fredrik! Märkte att jag hade en chans att gå under 55 minuter när jag kom till 9-km vimpeln. Den sista kilometern är i huvudsak flack med nedförslut så det var bara att stå på så mycket jag orkade. Sprang som en galning på upploppet och lyckades pressa mig in under 55 minuter med 7 sekunder till godo! Lycka!! Speciellt när jag fick medaljen i silvervalör.
Poäng: 24


Carl-Henriks Minne

2012-09-23 20:36 | 0 kommentarer

Ett lopp med mycket hjärta.    I september 2008 gick triathleten Carl-Henrik hastigt bort till följd av en hjärtmuskelinflammation. Carl-Henrik blev 26 år. För att hedra Carl-Henrik arrangerar hans klubbkamrater årligen löpartävlingen Carl-Henriks Minne på Södermalm i Stockholm.

För vår del var det första gången som vi deltog, men absolut inte sista. Här kan alla delta. Man väljer själv om man vill springa, jogga eller gå 5 km eller 10 km. Banan är flack och snabblöpt så chans att sätt PB finns. Carl-Henriks familj och kamrater deltog och stämningen på loppet var väldigt varm och trevlig.
Poäng: 16


Linnéloppet

2012-09-22 18:02 | 0 kommentarer

Terräng i regn! Med tanke på att det regnade oupphörligen trodde vi ett tag att det inte skulle bli så många deltagare. Så fel vi hade. Här var det ingen som drog sig för lite regn. Vi bestämde oss för att spring 8 km, vilket var tur med tanke på underlaget. Efter ca 3,5 km på blöt grusväg svängde vi in på Linnéstigen, en stig blötare än de flesta. Åter igen kändes det som om vi hamnat på en variant av Tjurruset, men kul var det. Väl i mål fick deltagarna en mycket annorlunda plakett i läder med ett tryck på Linné. Kul! Banan och vatten serverades  och sen var det draganing från ett jättestort prisbord. Det var många som vann något. Linnéloppet är ett lopp som sliter, men vi kommer med all säkerhet att delta igen.
Poäng: 24


Flatenloppet

2012-09-16 17:30 | 0 kommentarer

Vi efteranmälde oss till det första "Flatenloppet", ett välgörenhetslopp för Stadsmissionen. Med stumma ben startade vi löpningen runt sjön Flaten. Det var en i huvudsak bred grusväg och med några delar stig blev det en fin sträckning i skogen runt sjön. På halvdistans vätskekontroll med vatten/sportdryck! Snyggt! Många funktionärer längs banan så det var lätt att hitta. I mål en gullig liten medalj, juice och en kokosboll! Välordnat och trevligt med 67 deltagare.
Poäng: 23


DN Stockholm Halvmarathon

2012-09-15 22:44 | 0 kommentarer

Så var det äntligen dags för oss att springa en halvmara på Stockholms gator. Vädret var behagligt, solen sken och känslan och stämningen vid starten på Norrbro var härlig. Efter knappt 1 km sprang vi ner i Klaratunneln, vilket gav en speciall känsla med tanke på hur det är här normalt med alla bilarna. Nu var det bara löparskor som nötte asfalten. De första 5-6 km kändes bitvis ganska jobbiga då det lutade svagt uppför långa sträckor och tankarna runt rep som skulle dras och maxtiden började smyga sig in, men efter första milen kändes det lättare igen. Sträckan runt Södermalm kändes först lång när vi sprang hela Söder Mälarstrand med solen i ögonen, men efter Bergsunds Strand och Tantolunden bara försvann den sista biten och vi var var på Skeppsbron igen och sen målet på Norrbro. Vi sprang i mål hand i hand och bara njöt. Vi klarade maxtiden med marginal. Jippie! Superfin medalj och massor med mums när vi kom i mål. En härlig upplevelse.
Poäng: 24


Sparbanksloppet Roslagen

2012-09-09 20:01 | 0 kommentarer

Springa ett lopp dan efter Sträcklöpet! Är du galen? Föreslog att vi skulle åka till Norrtälje och delta i Sparbanksloppet och fick OK! Loppet startade utanför Matildahallen på Campus Roslagen (fd Lv 3). Tvåhundrafemtio bagis, nummerlapp och sedan en fundering på tre eller fem kilometer. Vi enades om fem till slut. Mjukade upp ytterligt stela vader och sedan iväg på en tvåvarvsbana, dvs elljusspåret två gånger med två sugande långa backar. Väl i mål fick vi en fin medalj men ingen dryck eller någon banan eller liknande! Skumt! Vi frågade och alla funktionärer såg ut som fågelholkar. Rånäs 4 H är ju normalt proffs på sådant så någon stanns hade det förmodligen klickat. Trots denna fadäs en trevlig motionstävling som vi gärna återkommer till. Det var väldigt skönt att springa ett kortare lugnt lopp dagen efter en tuff löpning!
Poäng: 18


Sträcklöpet

2012-09-08 18:08 | 0 kommentarer

 Ja, det här är verkligen ett annorlunda och riktigt tufft 10 km-lopp. Är man dessutom svag i benen blir det ett träningspass som heter duga.
Alla deltagare samlades vid Åva där vi fick våra tävlingströjor och sportident-pinnar. När alla var incheckade blev vi ivägkörda med buss till startplatsen och sen var det bara att ta sig tillbaka till Åva följandes ett rakt sträck i obanad terräng. Lycka till!
Banan var väldigt tydligt snitslad så risken att komma bort var obefintlig, men att ta sig fram springandes gick nästa inte. Det var så många kullar/berg/klippor upp och ner, delvis ren klättring, massor med blöta kärr och så mycket grenar och bråte efter gallringar och annat som hör modernt skogsbruk till, att en annan upplevde att två kilometer motsvarade minst fem.  Efter ca 8,7 km när vi trodde att nu är det inte så långt kvar fick vi höra att det var ca 2,5 km kvar. Då gick musten ur oss ett tag och när vi väl kom i mål visade GPS på 12 km. Tur att vi inte visste det när vi startade. Det var väldigt skönt och trevligt att komma i mål. Här mötte de supertrevliga arrangörerna med glada tillrop, världen godaste cowboy-mat med bröd och sen kaffe och chokladboll. Ja, det här var verkligen ett kanonarrangemang och vi rekommenderar alla som inte provat Sträcklöpet tidigare att göra det nästa år. Maxantalet är dock begränsat till 100 deltagare, så tänk på att anmäla er i tid. Det här måste man bara vara med om.
                                                                                                 


Tjejmilen 2012

2012-09-01 18:36 | 0 kommentarer

Det regnade hela fredagen, hela natten till lördag och fortsatte så även under loppet. Stora delar av Gärdet blev en riktig leråker. Absolut värst var det i målområdet, men det var ju bara att klafsa på och njuta av att ha kommit i mål. I år hade arrangörerna satsat på att göra riktiga startgrupper, d v s att alla hade sina givna startgrupp, så det kaos som var förra året slapp vi idag. Jättetack för denna stora förbättring. Toalettköerna kändes dock inte åtgärdade så där finns det helt klart en förbättringspotential. Det som blir tråkigt när det är sådant här väder är tiden före start och efter målgång. Normalt sett är det så kul att gå bland de olika tälten och kika på vad de erbjuder, både före och efter loppet, men det var det inte idag. Under loppets gång har inte vädret samma betydelse. Man kan inte bli mer än blöt. Något PB blev det inte, men desto roligare var det att träffa Pia, Marion och Anette. Marion och jag blev dessutom intervjuade av TV4, vilket blev lite ångestladdat. Tur att Marion fann sig.
Jag fick en underbar ros av Tommy efter genomfört lopp.
Poäng: 22     

«september 2012»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010