Sickla Triathlon 29 augusti

2012-08-29 23:08 | 0 kommentarer

Årets sista triathlonträning avslutades i ett skönt väder. Är fortfarande förkyld med snuva och hosta så jag tog det lite lugnare. Simningen gick bra men jag måste bli bättre cyklist! Jojje delade ut fina priser till vinnarna på dam och herrsidan och sedan utlottning. Hade som vanligt ingen tur men livet är inte rättvist och det skall övas. Tack Jojje och övriga arrangörer för i år. Vi syns nästa år! OK?


ITU World Triathlon Stockholm

2012-08-26 19:34 | 0 kommentarer

Jag fick en startplats "Sprint motion" i födelsedagspresent i november 2011 av Monica så även om jag var förkyld så fanns inte DNS på kartan! Bestämde mig för att ta det lugnt och bara genomföra loppet, för en hjärtmuskelinflammation är ju inte att leka med. Hela vägbanan på Norr Mälarstrand var ett enda gigantiskt TA med tusentals cyklar och triathleter, Häftigt. Incheckningen av cykeln gick snabbt och smidigt och det var Pasi Salonen som kollade hojen. Tack Pasi! Simningen gick riktigt hyfsat även om jag inte tog i något särskilt. Lite vågor och doft av bensin i vattnet. Tog det extremt lugnt vid T1. Lång väg till starten för cykling men sköna mattor att gå på. Cyklade med ett leende de två varven till rundningen vid slussen via Västerbron. Komfortfart till T2 och sedan iväg mot slottet och löpningen runt i Gamla Stan. Massor av löpare och många dyblöta åskådare för lika fint som lördagens väder blev, lika regnigt blev söndagen, tyvärr. Kom i mål på strax under 1:40 och jag kände mig helt fräsch och inga problem i övrigt förutom lite hosta. Monica mötte med torra kläder och som avslutning var vi nere i Triathlonbyn vid Skeppsbron och kollade triathlonkläder, utrustning, cyklar mm. Alla deltagare fick en vit T-shirt och en kromblank maffig medalj. Välordnat och kul! Tack för det.
        
Poäng: 24


Rönninge Salem loppet

2012-08-25 19:45 | 0 kommentarer

Efter ca 30 minuters letande i Rönninge centrum hittade vi till slut nummerlappsutdelningen i ett tält bland många andra i en liten park. Loppet samkörs med Rönninge-Salemsdagen. Vi hade anmält oss till 10 km men mht förkylning valde vi att byta 2,6 km. Banan var två varv och ganska kuperad. Massor av barn sprang ett eller två varv och var riktigt snabba. Kul! I mål fick vi en fin medalj och dryck. Vid nummerlappsutlämningen fick vi också var sin keps, vattenflaska och regnponcho. Ett trevligt litet lopp. Ole Kling vann 10-km loppet!
Poäng: 20


Sommarloppet

2012-08-21 22:15 | 0 kommentarer

Kul att komma till Uppsala och springa där. Sommarloppet är ett nytt lopp som vi var lite tveksamma till då vi tycker att 350 kr för ett 5 km-lopp är lite väl dyrt. Visserligen ingick en funktionströja, men ändå. Väl där var det ca 500 deltagre, fint väder och ett trevligt lopp. Parkering fanns direkt vid start- och målområdet och start, vatten, sportdryck och frukt fanns på plats. Efter loppet var en jättefin utlottning av fina priser från Saucony. Sättet som vinnarnan drogs kan man ställa sig lite fundersam till, men troligtvis blev det slumpmässigt i alla fall. Tyvärr ingen medalj, vilket är dåligt på ett så här dyrt lopp. I övrigt trevligt och bra.
Poäng: 17


Midnattsloppet

2012-08-18 11:51 | 0 kommentarer

Det här är bara så kul! I år var det varmt och skönt så köerna in till Zinken, väskinlämningen och väntetiden i startfållan blev inte jobbiga annat än för den stackars ryggen. När det sen är dags för start och Kentas "Idag är jag stark..." spelas är det en rysare att få vara en del av detta, i år blå, stora folkhav. Publiken och alla deltagare är så kamratliga och trevliga, men tyvärr finns det alltid någon nisse som absolut måste ta till armbågarna och några i publiken som bara ska envisas med att korsa gatan mitt bland alla löparna så att kollisioner uppstår. Årets Hill Run var något nytt, men tyvärr förstörde det den mysiga stämningen inför alla marschallerna upp till Katarina kyrka. Kul idé men på fel plats. Magisk var orgelmusiken under Clarion och bra var även flera andra av musikframträdandena. Att sen tyrolergänget spelade Kalle-skeven får man ta med ett leende. Hoppas det blir ännu fler musikställen nästa år. Midnattsloppet är toppen!
Poäng: 24 


iForm-loppet

2012-08-16 22:02 | 0 kommentarer

Hela dagen var det riktigt härligt sommarväder fram till 16-tiden. Då kom en sådan där regnskur som dränkte allt. Typiskt när alla utställarna skulle öppna kl 17. Det blev ganska blött på Golfängarna och i spåret, men tack och lov uppehåll resten av kvällen. iForm-loppet var lika bra och trevligt i år som förra året. Kanske lite färre utställare, men de som var där var bra. Årets tröja från Asics var riktigt snygg och de allra flesta sprang i tröjan. Jag förbättrade min tid lite, vilket jag inte trodde var möjligt så segt som allt jag sprungit de senaste veckorna har varit, så jag är jättenöjd. Efter målgång fick alla var sin goodie bag, banan och Vitamin Well. Det här är ett riktigt toppenlopp, men tyvärr ingen medalj. Tänker vara med igen nästa år.
Poäng: 19


Sickla Triathlon

2012-08-15 10:51 | 0 kommentarer

Vi var 57 deltagare som startade simningen stående i vattnet eftersom det varma soliga vädret gjorde att sicklabadet var packat med barn och vuxna. Simningen gick bra och jag växlade bland dom tio första men cykling är inte min starka sida så många passerade mig. Löpte hyfsat och kom in på 1:06 vilket är hyfsat. Tack Jojje för ett bra triathlonpass! 


Xtreme Running lopp 6

2012-08-14 10:50 | 0 kommentarer

Femton kilometer i tuff terräng! Sprang i mina NB Minimus för att testa om dom funkar på ett så långt terränglopp och skorna blev inte något problem. De första tio kilometrarna gick riktigt lätt och jag kände att det flöt på bra. Efter den andra vätskekontrollen blev det jobbigare för då kom den berömda backen! Rejält brant men jag sprang hela backen. Var trött i mål men nöjd med tiden. Ett kul lopp!


"Lurs Thriathlon Sprint", 6 augusti

2012-08-06 22:17 | 0 kommentarer

Vi blev fyra som körde sprinten, glädjande nog tre nya personer, Thomas, Jacob och Simon!
Regnet hängde i luften och det kom några skurar men vad gjorde det! Blöt blir man ju hur som helst.
Vi vände simningen så nu blev det medurs i stället men samma längd ca 600 meter. Får se om vi kan mäta och märka ut 750 meter till nästa år. Cyklingen är väl inte mycket att kommentera men löpbanan var extra blöt och tung. Trots detta genomförde vi träningen. Tack till alla som deltog på sprinten och på "singelrun"!
Vi syns nästa år OK?


Topploppet i Krokstrand

2012-08-05 20:03 | 0 kommentarer

Phuuuuu! 3,2 km upp till Björnerödspiggen. Bättre väder och erfarenhet från förra året gjorde att vi nog trodde att det skulle gå något bättre i år, men tji fick vi. Det var nästan lika blött och halt i spåret och resultater blev sämre.....!? Väl på toppen där det serveras banan och saft och alla deltagare skrattar och hejar på varandra är väl värd "kampen och krampen" på vägen upp. När vi sen gick ner kändes det som sträckan var över 5 km. Åter nere vid standen och startplatsen var det diplom och sponsorpriser till alla. Tack för i år - vi ses igen nästa år.
Poäng: 22


Fjordsim

2012-08-05 20:03 | 0 kommentarer

Regn! Dagen till ära regnade det rejält trots att YR.NO hävdade att solen skiner! Ja, ja...f-n trot. Det regnade lika rejält förra året så vi var luttrade. Väl där var det att byta om och komma i vattnet. Startfältet i år bestod av ett antal triathleter så konkurrensen var tuffare. I år var vändpunkten vid Bakken  utmärkt med en orange vimpel så det var enklare att simma rakt. På väg tillbaka efter vändningen hängde jag på två som inte simmade mot målet utan simmade mitt i fjorden. Mitt "snesim" innebar att jag tappade några placeringar och fick simma onödigt långt men nästa år skall jag vara mer observant på detta.


Musselloppet

2012-08-04 08:44 | 0 kommentarer

Fint väder, kylig blåst, trevligt och jobbigt. Musselloppets bana är väldigt trevlig och kantas av publik som hejar på löparna på många ställen vilket gör att det blir en festlig stämning. Banan kändes tyngre och backigare än vad vi kom i håg från förra året, men vi tog oss runt de två varven som vi skulle. Nackdelen med det här loppet är just att det är en tvåvarvsbana om man vill springa milen. Förstavarvet med kramp i vaden kändes långt, men på andra varvet släppte i alla fall krampen. Trea i K50, få stå på en prispall och få ett pris från Craft gjorde att allt kändes lättare igen.
Poäng: 22

«augusti 2012»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010