Hermanövarvet

2012-07-28 18:54 | 1 kommentarer

Det blev ett heldagsprojekt.... Det var andra året som Hermanövarvet genomfördes och i år hade vi bestämt oss för att delta. Loppet startade direkt nere i hamnen, så det var bara att kliva av färjan och hämta ut nummerlappen. Banan som var en vändbana, sträckte sig över hela Hermanö och bestod i huvudsak av grus. Men det var tuffa 10 km att klara av då banan gick upp och ner hela tiden. På slutet var det dåligt med markeringar, men med hjälp av publiken kom vi rätt. Tyvärr hade de inte kostat på deltagarna någon medalj, så målgången blev lite avslagen, men i övrigt var allt trevligt. Nackdelen med loppet är att man måste parkera på fastlandet och åka med en färja som bara går en gång i timmen, vilket som sagt gör det hela till ett heldagsprojekt.
Poäng: 17


"Lurs Triathlon Sprint" måndag 23 juli

2012-07-23 21:19 | 0 kommentarer

Tyvärr var inte vädret på vår sida i dag! Kraftig vind och regnskurar satte P för träningen. Några tappra prövade att simma och springa. Triathlonträningen blev inställd men vi tar nya tag om två veckor, dvs måndag 6 augusti kl 18:00 OK?


Kraftprovet/Slussprovet

2012-07-20 21:23 | 0 kommentarer

Slussprovet
Precis innan starten kom ett riktigt skyfall så det blev ett lopp med blöta fötter. Slussprovets banan som är 6 km är jobbig med många backar och uppför själva slussen är det bara uppför i etapper. Banan är dock trevlig och hela arrangemanget är kul, men avsaknaden av km-skyltar känns lite som att det egentligen bara är det stora loppet som räknas. Solen kom fram under loppet och målgången blev varm och skön.
Kraftprovet
Kraftprovet startade 16.05 och vi var ca 1900 som stack iväg. Lade mig i kön med tanke på långpasset två dagar tidigare men jag märkte att det kändes bra så jag körde på i högre tempo än planerat och inte tyckte jag att det var så många backar som det talades om. Det var en vacker slinga innan vi kom ner till Oscarsbron och den gemensamma delen med Slussprovet. Kom in på en i mitt tycke bra tid så jag var helnöjd. Till skillnad från Slussprovets del var Kraftprovets bana utmärkt med kilometerskyltar.
Loggan på medaljen är fin med årtal och allt, men varför kan de inte kosta på medaljen ett medaljband också?
 Poäng: 20


"Lurs Triathlon Sprint", måndag 16 juli

2012-07-17 23:46 | 0 kommentarer

Vi blev tio som ville delta. Några "gamla bekanta" men glädjande nog fyra nya förmågor! KUL!

Vädret var soligt men det blåste kallt. Starten gick i tid och iväg kom vi i vattnet. Svårt att se den andra bryggan på grund av att solen låg lågt och bländade. Nästa gång vänder vi på simriktningen. I övrigt gick cyklingen och löpningen bra och skadefritt. Tack för att ni ställde upp! Vi syns nästa vecka. OK?
Se resultat här!


Bokenäsrundan

2012-07-15 19:47 | 0 kommentarer

Bokenäsrundan är ett relativt nytt lopp. Det här var tredje året som det arrangerades. Allt var väldigt bra och trevligt ordnat och banan mycket speciell. Den började med att vi sprang på en artonhundratals väg, därefter en ännu äldre väg för att sen komma in på en modern väg. Efter ytterligare en lite bit på artonhundratalsvägen och avslutades loppet med ett varv på motorcrossbanan. Upp och ner, in i doserade kurvor, några rakor och till slut var vi i mål. Jobbigt men kul! Sist men inte minst - snygg medalj vid målgången.
Det här är ett lopp som vi verkligen varmt kan rekommenrdera. Vi har redan bokat in loppet nästa år igen.

Poäng: 25


"Lurs Triathlon Sprint", måndag 9 juli

2012-07-09 23:15 | 0 kommentarer

Succé! Tolv startande där sex personer genomförde sprintdistansen, tre prövade duathlon, en aquathlon, en simmade och en sprang. Vi hade tur med vädret och badtemperaturen. Tack för det! En bana som känns i benen helt klart. Det så kallade 2,2 km rödmarkerade spåret visade sig vara ca 2,5 km så två varv blev rätt distans för sprint. Cyklingen från Ranebo-Torimskorset-Lur-Vassby och åter Ranebo bjuder på några rejäla backar, särskilt mot slutet där det i stället vore skönt att vila benen inför löpningen. Triangelsimningen mellan bryggorna verkar funka bra. Tack till er alla som ville vara med och ett extra tack till Monica för tidtagning mm. Vi syns nästa måndag! Samma tid och plats, -OK?


Unionsmarathon

2012-07-07 20:40 | 0 kommentarer

Unionsmarathons hela bana går från Römskog i Norge, in i Sverige och sen tillbaka till Römskog. Det är en bra bit att köra till Römskog i Norge, närmare bestämt 15 mil. När vi efter drygt två timmars körning svängde in på en vacker start- och målplats konstaterade vi rask att det var värt körningen. Trevliga funktionärer, ett gott väder, vacker omgivning vid sjön! Vi bussades ut till startplatsen 10 km från målet och släpptes av mitt i skogen. Gott om mygg var det inte ont om! Vi startades av ett hagelskott och sedan var det full fart mot målet. Nåja, vi gick i de värsta backarna men sedan sprang vi huvuddelen av banan mot det hägrande målet. Det var grusväg hela vägen. I mål fick vi en mycket snygg medalj med två band. Ett i Norges och ett i Sveriges färger! Läckert. Helt klart var det värt att springa detta lopp och nästa år satsar vi på halvmaran eller kanske helmaran, vi får se! Ett superlopp med hög mysfaktor helt klart! Ett stort tack till arrangörerna.

Poäng: 25

«juli 2012»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010