Runrundan

2012-06-30 18:31 | 0 kommentarer

Det var jobbigt även denna gång, men inte som förra året då det var 30 grader varmt och klarblå himmel. Banan är rätt kuperad och det går upp och ner hela tiden vilket känns på slutet. I år gick vi inte i backarna utan hoppades på lite mer utför, men tyvärr blir det aldrig några längre utförslöpor även om det sägs att det ska vara nerför en del de sista kilometrarna. Inte riktigt sant. Nu slutgnällt! Loppet var jättebra och trevlig. Vallentuna IF är verkligen duktiga på att arrangera lopp och göra dem trevliga. Det bevisade de åter igen. Årets funktionströja var dessutom den snyggaste vi fått och plaketten i form av en runsten är riktigt stilig. Tack för ett toppenlopp!
Poäng: 25


Löpskolning med Fredrik Zillen

2012-06-24 19:37 | 0 kommentarer

Dåligt animerad Duracellkanin. Ja, så kan det bli när man gör rätt men ändå har missat något....
Det här med löpteknikträning är så himla nyttigt, kul och rätt jobbigt.
Tack Fredrik för en fantastisk uppfräschning i löpteknik.


Midsommarjoggen

2012-06-22 17:32 | 0 kommentarer

På försök anordnade vi Midsommarjoggen i Ursvik. Vi hade satt upp information på anslagstavlorna i Ursvik, men vi har ingen aning om hur många som sett det. Många var det som var ute och och sprang på förmiddagen denna midsommarafton i strålande väder. Nio personer deltog i joggen. Jättekul! Saft och vatten fanns i start- och målområdet och många kom fram och undrade vad det var för ett lopp. Nästa år hoppas vi nå ut till fler. Se resultatet här.
Trevlig sommar med mycket löpning önskar vi alla.


XTreme Running lopp 5

2012-06-19 22:28 | 0 kommentarer

Oj, oj, det var tungt, lerigt och extramt blött. Det kändes nästan som en variant på Tjurruset. Det 15 km långa XTremespåret i Ursvik är väldigt jobbigt i sig med alla backar, rötter och stenar. Nu var det dessutom lervälling upp till fotknölarna, halkigt och vatten upp över knäna på fältet. Det tog verkligen på krafterna. De två vätskestationerna som finns efter 5 km och 10 km var välkomna inslag på vägen. Här fanns både vatten och saft/sportdryck och jättetrevliga funktionärer.
Poäng: 17


Skepparholmen springer för Östersjön

2012-06-18 08:50 | 0 kommentarer

Ösregn i år igen. Fantastiskt välordnat och trevlig trots allt regn. Före start hade de ordnat med skeetskytte med lasergevär! Kul. En bra uppvärmning och sedan iväg i ösregnet. Efter bara några minuter var vi dyblöta så det var inte läge att hoppa över vattenpölar utan det var full fart framåt mot det hägrande målet. Stenigt, lerigt, blött och delvis hala rötter gjorde att vi fick ha full fokus på fötterna. En sista kraftsamling längs asfaltvägen och sedan målskynket! Skönt att få något torrt på kroppen och sedan Skepparholmens urgoda vraps, fruktspett med bla jordgubbar och ananas! Smarrigt värre! Prisutdelning och utlottning av fina priser följt av sumbaträning för dem som hade lite krafter kvar. Ett suveränt arrangerat lopp och det är bara att beklaga dem som inte ännu har "hittat ut" till detta evenemang. Tack!

Tyvärr tappar loppet poäng då det inte är någon medalj.
Poäng: 19


Grillfemman

2012-06-13 21:37 | 0 kommentarer

Grillfemman är ett tjejlopp som genomfördes för andra gången i år. Start och mål var vid tennisbanorna vid Hellasgården och banan var var trevlig att springa. Kanske en jobbig backe för mycket.    Vid målgång fick alla Grillfemmans medalj och sen bjöds det på grillspätt, pasta, bröd mm. Riktigt gott och trevligt.
Mindre trevligt var det vid nummerlappsutdelningen. Här frågade jag efter toaletten (det fanns nämligen inte några BajaMajor). Jag hade för mig att det fanns toa i klubbstugan och omklädningsrummen där, men jag blev hänvisad till Hellasgården med ett surt nekande till att det skulle finnas någon toa där. När jag sen gick för att titta efter fanns det fler stycken.
Den typ av bemötande kan jag vara utan.
Poäng: 22


Parloppet

2012-06-12 20:59 | 0 kommentarer

Vårt fjärde Parlopp genomfördes i ett ovanligt skönt väder. Vi startade i den andra startgruppen 19.00 så vi behövde inte stressa till starten.  Något ändrad sträckning i år med bla en sträcka på gräs. Vi sprang nästan lika fort så vi sågs efter drygt 2,5 km. Som vanligt många deltagare och som vanligt välarrangerat.
Poäng: 25


The Run

2012-06-09 18:41 | 0 kommentarer

Jobbigt! Jättekul! Superbra arrangemang! Det här skulle ha varit ett av de bästa loppen om det hade varit medalj också.
The Run är ett nytt lopp som anordnas i fem städer med final i Stockholm i september. Banan var 10 km och tuff, men riktigt trevlig ändå. Hela arrangemanget var mycket bra och generöst och alla trevliga funktionärer gjorde att det blev väldigt gemytligt. Deltagarna var av alla slag - allt från riktigt elit till enkla motionärer som en annan. Alla deltagre fick en fin funktionströja från Saucony, ett pannband från ProjektKontroll och en buff från The Run. Därtill fick vi smörgås, frukt, snacks och Vitamin Well att dricka.
Poäng: 20


Borås City Triathlon

2012-06-09 18:41 | 0 kommentarer

Ösregn! Borås är verkligen en regnig stad. Vi stog och kurade under ett tak vid Sandwalls plats före start men till slut var det dax att gå bort till simstarten och ta på våtdräkten. Aj satan, en glasbit i foten! Kul! Ner i vattnet och värma upp lite. Inte så särskilt kallt trots 13,5 grader. Helt OK. Placerade mig vid den högra brodelen och när starten gick så slapp jag att slåss med övriga deltagare i tävlingsklassen. Kom i mål på 6.08 (380 meter) en helt OK tid mht att vi körde hårt på Alidebergsbadet kvällen före. I väg med cykeln mot Rydboholm. Tunga växlar och ner i tempostyret. Lite regn men som tur var ingen motvind. Var i mål på 39 minuter. Löpte iväg och sprang runt som en råtta i stadsparken. Fram och tillbaka så man blev alldeles yr i huvudet. Benet ömmade efter min omilda stretch på torsdagen så inte gick det fort. Missförstod varvningen och passerade målet med bara ett varv avverkat! Ut igen! Kom till slut i mål där en trevlig medalj väntade. En god lunch i parken avslutade tävlingen. Kul! Tack Pasi och Jonas.

En 1/10 Ironman = 380 meter simning 6:06, 18 km cykling 39:00 och 4,2 km löpning 22:39, totaltid: 1:07:45 # plats 74
Poäng: 23


Sticklinge runt

2012-06-06 17:38 | 0 kommentarer

Nationaldagen med ett träningslopp på Lidingö - helt perfekt!
Klubben som vi är med i, Löparklubben.se, ordnar ett antal olika lopp varje år och det här är ett av dem. Loppet gick delvis på Lidingöloppets bana, delvis på Lidingö Ultras bana och delvis på andra vägar. Abborrbacken ingick dessvärre oavsett sträcka. Suck! Vi valde att springa 5 km, men det fanns även en slinga på 10 km och en på 2,5 km. Banan var jättebra utmärkt med snitslar och små koner. Tiden togs med hjälp av sportident och i mål bjöds det på vatten, banan, kaffe och bullar med eftersnack. Jätttetack till Mattias och Tomas m fl som hade ordnat allt så himla bra och trevligt.


Funktionärer på Stockholm Marathon

2012-06-02 18:29 | 0 kommentarer

Ja, vad ska man säga - konstant regn, +4 grader och 18 sekundmeter. Premiären som funktionärer blev med andra ord en riktig fullträff.  Vi stod i vätskekontrollen vid Skansen och försökte serva de stackars nerkylda löparna med sportdryck och vatten. Bredvid oss fanns även ett sjukvårdstält som tog hand om en del nerkylda löpare och flera bröt också här. Fem lager kläder, sydväst och funktionärsväst höll kylan borta, och vantar med latexhandskar ovanpå fungerade hyfsat bra för händerna, men flera muggar liksom bara föll ur händerna efter några timmar. Den största missen var att ha på sig Gore-tex-skor. De är visserligen vattentäta, men eftersom vi stod där så många timmar rann det ju in vatten uppifrån, som då inte rann ut. Det gick ganska bra så länge man stod still, men när det var dags att kratta ihop alla tusentals muggarna kändes det som att kliva runt i någon form av iskalla vattenblyskor. Bortsett detta med vädret så var det här riktigt kul och vi kan absolut tänka oss att vara funktionärer igen. Dock inte nästa år för då ska vi själva springa Stockholm Marathon för första gången.


Gnesta Marknadslopp

2012-06-01 18:28 | 0 kommentarer

Regn, kyligt och riktigt blåsigt, men ändå ett trevligt lopp. Det är alltid så tråkigt när några lägger ner mycket arbete på att arrangera ett lopp och så blir vädret så här trist. Marknadsloppet i Gnesta lockade ändå en del startande, men den roliga stämningen försvann. Själva satt vi i bilen och kurade ända till det var dags för uppvärmning. Tyvärr hjälpte inte ens den för att få bort det råkalla och det tog ett par km innan vi kände oss varma. Loppet gick på vägar i centrala Gnesta, var väl utmärkt, trevliga funktionärer och ganska backigt. Väl i mål fick man lite att dricka och äta samt ett presentkort. Kylan gjorde sig påmind direkt efter målgången så vi tog oss ganska omgående till bilen och åkte hem. Tyvärr ingen medalj, men i övrigt ett bra lopp.
Poäng: 19

«juni 2012»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010