Vår Ruset

2012-05-30 22:18 | 0 kommentarer

Premiär på Vår Ruset. På Vår Ruset dag 1 startade 18 000 tjejer och idag på Vår Rusets dag 2 var det 12 000 som startade. Arrangemanget var välorganiserat och startgrupperna tydliga, men som vanligt visade sig en stor andel av deltagarna icke läskunniga. Damer med handväska/ ryggsäckar och promenadskor skulle naturligtvis starta i de främsta grupperna och blockera för dem som ville springa. Jag kan bara inte förstå varför det ska vara så svårt att följa de instruktioner som man fått? Bortsett det var det en trevlig bana som var väl utmärkt och efter första kilometern var det inte så trångt längre. Medaljen var fin och den lilla påsen man fick i mål innehöll en del gott. Ett helt okey lopp.
Poäng: 23


Scaniamilen

2012-05-24 07:40 | 0 kommentarer

Ett riktigt toppen-lopp och ett arrangemang där man tänkte på allt. T o m parkeringen löstes bra med tanke på den smala getingmidja som är vid tävlingsplatsen. På Scanias hälsocenter på Gröndal hade närmare 4000 löpare slutit upp. Starten var bra ordnad med stratfållor där grupperna släpptes iväg med några minuters mellanrum, banan var trevlig och väl utmärkt, vätskekontroll och funktionärer fanns - ordning och reda. På området fanns Holkar som räckte till, försäljning av hamburgare, godis mm. Efter loppet fick alla en mycket fin och unik medalj, en snygg funktions-t-shirt, en lättare måltid med en flaska vatten, en flaska Powerade och bröd. Det var verkligen trevligt att sitta där i gröngräset och äta. Vi kändes oss så väl omhändertagna. Tack Scania för detta trevliga lopp och er generositet.
Poäng: 25


Vår egen 5-mila

2012-05-18 22:24 | 0 kommentarer

Vi gjorde det!!!


Lursjoggen lopp 8

2012-05-16 23:32 | 0 kommentarer

Se under fliken Lursjoggen.


GöteborgsVarvet

2012-05-12 15:18 | 0 kommentarer

Nu har vi upplevt Varvet! Och ja, på många sätt var det verkligen en upplevelse. Vi anlände till parkeringen på Volvo PV i god tid och hade inga problem med att hitta p-plats. Utanför P-huset stod det fyra Holkar och 50 meter längre bort stod det bussar från Västtrafik som körde i skytteltrafik mellan Frölundaborg och Volvo. Hur smidigt och professionellt som helst. Sen var det bara att följa pilarna till nummerlappsutdelningen, som även den var proffsigt ordnad (här finns mycket att lära för andra arrangörer). Med nummerlappen i handen kom man sedan in på den välordnande mässan med många utställare, och med utgång på andra sidan så det inte blev så mycket trängsel.
Vi nyttjade bara inlämningen för damer som fungerade smidigt och bra. Här fanns också några Holkar, som kunde ha varit några till. Holkar fanns annars i stora mängder överallt. De som fanns vid vätskestationerna kunde dock ha varit lite fler.
Startfållorna var mycket välordnade och fungerade jättebra. Det var tydligt vart man skulle, ordning och reda och sen var det bara att starta. Med 24 startgrupper och 63 000 löpare flöt det hela riktigt bra. När vi startade kom solen äntligen fram.
Själva loppet flöt bra. Lite trångt var det och en del ziggzaggande blev det, men allt fungerade bra. Vid vätskestationerna användes enbart pappersmuggar, vilka tyvärr blev till en kladdig och blöt pappersmassa på gatorna som stänkte överallt. Alla blev mer eller mindre prickiga.
Väl i mål fick man den finaste/snyggaste medalj som vi sett och utslussningen från målområdet fungerade också bra. Enda missen arrangören gjort var att kaffe bara serverades på ett ställe och i den kön orkande inte alla stå. Tyvärr, det hade varit gott med kaffe.
Det vi alltid hört om Varvet är den folkfest med musik och publik på gator och torg som omger loppet är något alldeles speciellt, men här kom våra förväntningar på skam. Visst var det musik på många ställen, men det mesta var ganska dåligt och många hade paus. Publik fanns det, men inte alls så mycket som vi hade trott att det skulle vara. När det gäller musik och publik är Midnattsloppet i Stockholm klart mysigare.
Sammantaget är dock det giganstiska GöteborgsVarvet en fantastisk upplevelse. Trevligt, kul, jobbigt och väldigt professionellt arrangerat.
Poäng: 25


Kungsholmen Runt

2012-05-05 18:38 | 0 kommentarer

Av någon anledning väljer alla arrangörer att lägga sin lopp på lördagar så att alla krockar med varandra!? Så är det varje år vilket gör att man hela tiden måste välja bort trevliga lopp, men i år valde vi för första gången inte bort Kungsholmen Runt (på bekostnad av fyra andra lopp i närområdet).
Vad är det egentligen för fel på söndagar undrar vi?

Kungsholmen Runt var trevligt och välordnat, bortsett detta med toaletter. Vet inte hur man tänker när man tror att 25 stycken Holkar ska räcka till över 4000 personer?? Kön ringlade sig nästan upp till DN-skrapan, men det flöt på bra ändå. Banan var ganska flack med flera vätskestationer och gott om funktionärer. Vi tog de lugnt och hade riktigt kul! Medalj, banan, bullar mm i målgången smakade gott och solen började värma lite. Vi träffade Björn och Eva över en fika i gröngräset, men strax blev idyllen förstörd av ett riktigt dåligt och skränande rockband som spelade så det ekade över hela Rålis. Hade bandet med loppet att göra? Hoppas inte det för då blir det minuspoäng.
Poäng: 21


Danderydsloppet

2012-05-01 17:08 | 0 kommentarer

Starten var på gräsplanen vid Danderyds IP. Längs uppbyggda träspänger några hundra meter och sedan längs Edsviken östra strand upp till en "ögla" vid drygt två komma fem  kilometer, vätskekontroll och sedan tillbaka samma väg. En vacker bana med grus- och asfaltsunderlag lagom kuperad. Tyvärr ingen medalj vilket drar ner betyget men i övrigt ett välordnat lopp. Det var ett skönt väder!
Poäng: 16

«maj 2012»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010