Hälsoloppet

2011-08-30 22:08 | 0 kommentarer

Regn, regn och åter regn. Det bara vräkte ner. Mycket av stämningen innan start försvann tyvärr. Vi satt och tryckte i bilen till det var dags för uppvärmning. När man väl startat är det inte lika jobbigt med regnet, men det är ju inte kul. Strax innan målgång upphörde regnet så vi kunde i alla fall pusta ut och prata med några vi känner över en mugg vatten. Prisutdelningen kunde hållas utan regn och lite av stämningen kom tillbaka. Loppet gick bra och vi satte var sitt PB. Yes!
Poäng: 20


E4-loppet Cykling

2011-08-28 18:35 | 0 kommentarer

Samma som under gårdagen, men nu startade vi i tid. Bra rull på den nya asfalten, men långa sega uppförslut och motvind i början. Det kändes ordentligt i benen för den som inte suttit på racern tidigare i år. Som tur var blev det ju bättre efter vändningen. Då blev det mer utför och vind i ryggen. Väl i mål fick vi våra plaketter och hämtade ut våra t-shirts. En liten stund efter att vi cyklat i mål och precis hunnit fram till bilen öppnade himlen sig. Det var ingen måttlig skur som kom. Stackarna som inte hade hunnit i mål, har nog sällan överraskats av en sådan skur.
Tack Hudiksvall. Den 5 oktober öppnar den nya sträckan.


E4-loppet Löpning

2011-08-27 20:10 | 0 kommentarer

Det är kul att vara med på ett sådant här lopp. Chansen att få springa och cykla på en nyasfalterad sträcka på E4:an lär ju aldrig komma tillbaka. Tyvärr lämnade arrangemanget vad gäller framför allt logistiken, lite mer att önska. Nummerlappsutdelningen och vad som krävs för att få flyt där hade de helt underskattat. Kön var så lång att de fick senarelägga starten med 30 minuter. De hade tyvärr inte lärt sig av krånglet som var redan på fredagen. Ett annat misslyckande var toaletterna. De BajaMajor som fanns gav känslan av att det var bättre begagnade sådana som de hämtat i skogen. Riktigt ofräscht. Toavagnarna var inte mycket bättre samt att folk inte förstod att det var toaletter då inga skyltar fanns.
Men när startskott gick och vi sprang mot Njutånger på fin asfalt var allt glömt. Inledningsvis gick det mycket uppför, men det blev bättre efter vändningen. KM-skyltar var utsatta och vätskekontroll fanns vid vändningen, men sen försvann alla km-skyltar. Väl i mål fanns vatten och sportdryck, men ingenting annat. Den utlovade medaljen visade sig vara en plakett och t-shirten var inte i funktionsmaterial som vi hade trott. Men sammantaget var det ändå väldigt trevligt och roligt.
Poäng: 16


Motionsorientering ÖM 3

2011-08-25 22:11 | 0 kommentarer

Nu blev det plötsligt lite trixigare. Banan var kortare och hade färre kontroller än ÖM 2, men nu var konrtollerna mer dolda. Vissa fick vi nästan kliva på för att se dem. Det blev svårare men faktiskt ännu roligare. Det kändes också att vi börjar lära oss att använda kartan på ett bättre sätt. Kartan börjar tala till en lite mer på något sätt och vi blir bättre på att hämta information från den. Nästa gång ska vi ge oss på ÖM 4.


Inspirationskväll på Sundbybergs Hälsocenter

2011-08-24 22:05 | 0 kommentarer

En riktig toppenkväll, med mat, mingel och två väldigt intressanta föreläsare. Först ut var Helena Falk som berättade om sin OS-satsning i boxning och sen kom Pernilla Olsson som är träningsexpert och hälsoguru.

År 2012 är det första gången som damboxning blir en OS-gren och Helena Falk kommer förhoppningsvis att bli Sveriges guldhopp. Helena berättade medryckande om sin satsning på OS och vilka hinders som måste övervinnas på vägen dit. Från att inte ha vetat någonting om damboxning kommer vi nu med spänning att följa Helena i hennes satsning. I oktober är det EM och sent på våren 2012 går VM, sen blir det OS. För att stödja Helena kan man köpa en snyggt designad T-shirt för 100 kr. Vi bär våra t-shits med glädje. På hennes hemsida finns tröjan och berättelsen om hennes satsning.

Pernilla Olsson är en person som det rikgit sprudlar energi om. Mycket handlade om målet med träningen och varför man vill nå detta mål. Det är grundläggande för motivationen. Vikten av core-träning var också en genomgående tråd och vi fick med oss några lätta övningar som man kan göra hemma. Vill man ha en PT är Pernilla en positiv och erfaren sådan.

Sundbybergs Hälsocenter har mycket att erbjuda. Förutom supernaprapaterna finns här träning för alla - ung som gammal. Nytt är också att de har öppnat ett litet gym. Tack för en jättetrevlig och givande inspirationskväll.


Motionsorientering ÖM 2

2011-08-18 20:50 | 0 kommentarer

Det var andra gången som vi deltog på motionsorienteringen i Ursvik. Den här gången gick/sprang vi ÖM 2, den näst lättaste banan. Vi hittade alla 11 kontrollerna och började känna att vi kunde läsa kartan lite bättre. De här motionsorienteringarna är väldigt väl arrangerade. Vilket arbete de gör med att sätta ut alla kontoller på fem eller sex banor, logga in alla med sportidentpinnar och sen ta in allt igen. De är väldigt hjälpsamma och kartan och resultat, utskrivet på en liten lapp, får man ta med sig hem. Det här är kul!


iform-loppet

2011-08-17 23:19 | 0 kommentarer

Ett riktigt kul och trevligt tjejlopp. Massor med folk och bra stämning, många utställare, jättebra speaker, massor av utlottade priser samt snygg tröja från Asics plus goodibag till alla. Att Golfängarna i Sundbyberg dessutom är hemmaplan kändes extra trevligt. Det är också bekvämt att springa på en bana som man vet hur den går. Jag kommer absolut att delta på loppet nästa år igen. Det enda som göra att poängen för loppet inte blir toppen är det inte delades ut någon medalj till fullföljande. De missade tyvärr knorren där.
Poäng: 19


Lidingö Triathlon Terräng (Sprintdistans)

2011-08-14 16:56 | 0 kommentarer

Kände att mitt självförtroende var större inför simningen än förra året då jag tränat en hel del crawl och frånsett några sparkar från andra simmare, så gick det riktigt bra. Crawlade hela sträckan trots rejäla vågor den första delen. Kom i mål på bra tid. Tyvärr kände jag redan i den första backen att benen inte orkade trampa lika bra som förra året, så där tappade jag rejält med tid, allt som jag vann i simning och mer därtill. Kom på trötta ben och efter en felkörning in i växlingsområdet och tog på mig mina Vibram 5-fingers. Fick kramp efter en kilometer på lårens framsida men bestämde mig för att bryta kunde vänta tills jag kom hem. Stretade på hyfsat och gick i mål på 1:58.30, dvs ca 3 minuter snabbare än 2010. Kanske inte den tid jag hoppats på men Midnattsloppets 10 kilometer satt i benen. ME: Bra kämpat Tommy!
Poäng: 19 (ingen medalj)


Midnattsloppet

2011-08-13 16:55 | 0 kommentarer

Ja, visst är det en imponerande syn när över 24 000 neonoranga tröjor väller fram på Ringvägen och snirklar sig fram runt stora delar av Södermalm. Det är också en speciell känsla att själv springa med i en orange tröja. Det kändes lättsamt att springa runt bland alla människor och de 30 olika musikplatserna. Visst var backen upp till Sofia kyrka tuff men med 300 marschaller som kantade vägen gick det bra. Även backen upp mot Ersta var jobbig, men väl på Fjällgatan gjorde utsikten att man snabbt glömde den backen. Målrakan och målet på Hornsgatan med folkets jubel var lite av en rysare. Detta var det första Midnattsloppet för vår del, men inte det sista. Undrar vad det blir för färg på tröjan nästa år?
Poäng: 23


Lursjoggen lopp 2

2011-08-10 23:58 | 0 kommentarer

Nya banrekord mm. Se vidare under Lursjoggen till höger i listen eller klicka här.


Dykning

2011-08-09 23:04 | 0 kommentarer

Avrostningsdyk i Grönemad, Grebbestad. Ja, då kom vi äntligen i vattnet igen. Det mesta fungerade bra, men en del lämnar lite övrigt att önska. En dräkt med läckande muddar och en söm samt trasig halstätning. En dräkt med trasig huva och på båda dräkterna hade gummibandshängselna torkat sönder. Därtill kom läckande masker och det värsta - en dykdator som inte vill dyka, den vägrar visa något djup. Suck!
Underbart var det dock att återse eremitkräftor, krabbor, simpor, sjöstjärnor, ett helt gäng med vita nakensnäckor, en ganska stor kantnål och en riktigt stor hummer mm.
Väl hemma var det så dags för sköljning av all utrustning. Tyvärr inte roligare nu än tidigare.


Topplopp

2011-08-07 17:08 | 0 kommentarer

Från Krokstrand upp till Björnerödspiggen är det 3,2 km, bara uppför! Vi var elva deltagare som startade och det dåliga vädret var kanske en bidragande orsak till att inte fler startade. Som tur var så regnade det inte under loppet. Blött, halt och uppför fick hjärtat att slå många slag innan målgången uppe vid vindskyddet på bohusläns högsta höjd, 222 meter över havet. Ett jobbigt men kul lopp.
Poäng: 22


Fjordsim

2011-08-07 17:04 | 0 kommentarer

Distansen var en nautisk mil eller 1852 meter med start vid badplatsen i Krokstrand och vändning vid båtbryggan vid Bakke Camping i Norge. Efter cirka 530 simtag var jag i Norge och kunde konstatera att jag låg på tredje plats och hade gott om krafter kvar att crawla tillbaka till Krokstrand. Drygt 38 minuter efter start var jag i mål som trea i loppet, endast slagen av två aktiva simtonåringar från Haldens simsällskap. Kändes mycket skönt att konstatera att jag kunde crawla ca 2 kilometer mht strömmar och ett inte helt rakt sim. Vann ett tredjepris i form av en blåvit bordsduk i större format. Kände mig mycket nöjd!


Musselloppet

2011-08-06 22:16 | 0 kommentarer

Solen försökte bryta igenom vid starten för Musselloppets 5 kmlopp som startade 14.00. Mycket folk följde loppet som inledningsvis gick längs strandpromenaden i Lysekil. Segeltävling och Musseldagen hade lockat många, så det var ett hejande och peppande när vi sprang genom de centrala delarna. Efter cirka 3 km sprang vi genom ett gytter av gamla små hus för att därefter hamna vid nybyggda hus med vacker utsikt mot havet. Avslutningen var en tuff backe men sedan en lång skön utförslöpa in på idrottsarenan. Ett trevligt välarrangerat stadslopp och en fin medalj.
Poäng: 22


Lursjoggen lopp 1

2011-08-03 22:13 | 0 kommentarer

Premiären av Lursjobben blev en rivstart med 26 startande! Helt otroligt kul att så många hörsammat vår inbjudan till detta nya trimlopp. Inte i våran vildaste fantasi hade vi vågat hoppas på så många startande! Banrekordet för herrar blev 24:16 satt av Lars Olsson och på damsidan satte Turid Johansson banrekord med strålande 29:14! Grattis. Det skall bli spännande att se hur många som deltar på onsdag 10 augusti, 18:00 och om det blir en ytterligare förbättring av banrekorden? Fortsättning följer.

«augusti 2011»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010