Kurs i löpteknik

2011-06-26 16:44 | 0 kommentarer

Kurs i löpteknik med Fredrik Zillén. På grund av sjukdom blev det bara Johan och jag som deltog, så vi fick en rejäl personlig gnuggning i löpteknik av Fredrik. Att se sig själv springa i slow motion ger en del aha-upplevelser! Det blev ett rejält jobbigt övningspass med teknik och styrkeövningar, backträning upp och ner och med avslutande defilering framför Fredriks kamera där det gällde att visa vad vi lärt oss. En bättre tränare och pedagog tror jag det är svårt att hitta! Tack Fredrik för drygt tre timmars löputveckling. We'll be back!


Sickla Triathlon 3/5

2011-06-22 15:07 | 0 kommentarer

Sickla Triathlon träning/tävling. Andra försöket för mig och denna gång blev vi 15 startande. Tyvärr så var inte Jojje med men många nya trevliga bekantskaper dök upp i stället. Simningen gick något snabbare och denna gång var jag inte sist upp ur vattnet men det tog inte lång tid på min MTB innan jag blev omkörd av racerhojarna. Trots det så är det bra träning med MTB inför Lidingö Triathlon. Löpningen gick också något snabbare och även växlingarna trots att jag tog på mig strumpor. Totaltiden blev 74 minuter dvs 4 minuter snabbare än veckan innan. Tack för en bra tävlingsträning! Vi syns nästa onsdag. 


Skepparholmen springer för Östersjön

2011-06-19 21:25 | 0 kommentarer

Regn, regn, regn och åter regn................! För ovanlighetens skull uppvärmning under tak för oss som inte ville bli byblöta före start. Tyvärr spelade det ingen roll, för blöta, det blev vi! En bana med asfalt, stigar med rötter, stenar, stora vattenpölar, långa backar, så inte var det något lätt lopp! Loppet var till förmån för WWF och satsning på en renare Östersjö. Välarrangerat och med mat och dryck efter loppet. Det kändes bra efter ombyte till torra kläder. Prisutdelning med fina priser och även utlottning. Vann en liten ficklampa. Tack för ett trevligt lopp. Det som drar ner poängen är att ingen medalj delades ut!
Poäng: 18


Motionsorientering

2011-06-16 20:00 | 0 kommentarer

Första motionsorienteringen var en jättkul erfarenhet. Vi tog det lättaste spåret, ÖM1, i Ursvik. Efter att ha fått hjälp av funktionärerna med att förstå tecknen på kartan och hur det hela ska gå till joggade/gick vi iväg. Vi fick mest gå då kartan krävde vår uppmärksamhet hela tiden. Det heter ju att orienterare tränar både benen och huvudet samtidigt, men det lär nog krävas lite övning för det. Efter målgång fick vi en lapp med tider för våra kontroller och sluttid. Vi fick också behålla kartan för att kunna studera den hemma. Det här ska vi göra fler gånger. 


Sickla Triathlon 2/5

2011-06-15 21:55 | 0 kommentarer

På onsdagkvällen 18.30 var det dax för den andra Sickla triathlon Cup (tävlingen/träningen) i och runt Sicklasjön/Älta. Jojje Karlsson på Runners World drog igång  denna cup förra onsdagen. För mig var det ett perfekt tillfälle att få se hur erfarna gör, i den mån jag han se dom komma farande, vill säga! Simningen gick hyfsat men jag blev ändå sist. Måste träna mer. MTB till Älta ca 15 km tor. Löpning runt Ältasjön. Blev åttonde och siste man och fick 5 poäng. Tack Jojje för ett bra initiativ. Det blev en kul kväll! I'll be back next week!


Paradisloppet

2011-06-11 22:12 | 0 kommentarer

Paradisloppet på Ingarö bjöd på strålande sol och 30 graders värme i skuggan. Banan gick på blandat underlag med allt från asfalt och grus till smala skogstigar med rötter och sten, och inte minst, hemska backar. Bortsett de jobbiga backarna var allt trevlig ordnat. Fin medalj och utlottning var det också.
Poäng: 21


Parloppet

2011-06-09 22:46 | 0 kommentarer

Tredje gången gillt. Äntligen fick vi uppleva sol och värme under Parloppet, vilket gjorde detta trevlig och roliga lopp ännu roligare. Banan hade en annan sträckning än tidigare år och var nog något kortare. Att banan var kortare kan vara en delförklaring till att vi hade en klart bättre tid i år, men vi har nog även blivit lite bättre. Väl i mål satt vi i gräset med var sin fin medalj, mumsade på det som bjöds efter loppet och mådde gott. Vi har redan bestämt att vi vill vara med nästa år igen och ser fram emot det.
Poäng: 24


Strandjoggen

2011-06-06 19:42 | 0 kommentarer

Ju närmare Uddevalla vi kom desto mörkare blev det och snart kom ett riktigt regnväder. Det bara öste ner. Det räckte med att spring från bilen och hämta ut nummerlappen (ca 25 m) för att bli genomblöt. Sen blev det att kura i bilen i blåst och regn en bra stund, men när det började närma sig start drog regnet äntligen förbi och det blev perfekt väder för ett motionslopp. Väl i mål i Gustavsberg sken solen. Fin medalj, musik, uppträdanden, flaggor och mycket folk gjorde nationaldagen till ett trevligt minne.
Poäng: 22


Råtassen/Ormtjernløpet

2011-06-05 22:45 | 0 kommentarer

Skog, lera, myr, bäck och sjö - ja, det vara bara att ta sig igenom......
Råtassen i Ormtjern, Norge är en kortvariant av Tjurruset. Banan började med en backe i terrängspåret som går där, vek sedan av rakt ner i en myr där man sjönk ner till låren på vissa ställen. Trött blev man direkt. Väl igenom myren var det bara att hoppa ner i en bäck med dybotten. På vissa ställen var det bara knädjupt och på andra sjönk man ner till armhålorna - det tog på krafterna. Undrar om det inte varit bättre att simma i bäcken??? Väl ur bäcken blev det mer myr och en ruggig backe upp till toppen på berget, terränglöpning i skogen där, ner igen över rötter och sten och sen i sjön och simma eller dra sig fram på en utspänd lina tillbaka till start- och målplatsen.
Arrangemanget och alla trevliga människor som höll i detta är något av det bästa vi varit med om. Alla ropades upp vid prisutdelningen och fick ett personligt diplom. Tyvärr ingen medalj, vilket är det enda mindre bra som vi kan säga. Stor utlottning var det också och Tommy vann en jättefin kabinväska.
Poäng: 23


FMM Triathlon

2011-06-01 17:00 | 0 kommentarer

Såtenäs och F7 bjöd på en helt perfekt genomförd triathlontävling. Allt var fint ordnat nere vid hamnen som var växlings- och varvningsplats. Många funktionärer, livräddare och sjukvårdspersonal. Snyggt jobbat Simon Blom och alla ni övriga. Hur gick då tävlingen. Som väntat blev jag 29 och siste man men bara 20 sekunder efter näst siste man, en ung helikopterpilot. Inte så tokigt som äldste deltagare i detta getingbo av FM bästa triathleter. Min tid blev 1,32, dvs 30 minuter snabbare än Lidingö Triathlon 2010. Solen sken, simning i vågor är jobbig och cykling i motvind mycket jobbig men i mål kom jag på värkande ben. Tack! Återkommer 2012, förhoppningsvis något bättre tränad.

Grattis Tommy -snyggt genomfört!!!/ M

«juni 2011»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010