Dykning

Dykning har under många år varit vårt stora intresse. Vi tycker om att dyka både i svenska vatten (Östersjön och Västerhavet) och tropiska vatten. Dykningen har fört oss över stor delar av världen, till många spännande platser och helt fantastiska upplevelser. Djur- och växtlivet under ytan och vackra vrak upphör aldrig att fascinera.

Under 2009 och 2010 har dykningen för första gången fått stå tillbaka för andra aktiviteter så som cykling och löpning. Inför 2011 insåg vi att dykutrustning ogillar att inte få vara i vatten. Bl a hade Monicas dykdator bestämt sig för att antingen dyka till 50 m djup och stanna där, fast den var på land, eller väl i vattnet att inte dyka alls. Suck! Provtryckning av flaskor, service av regulatorer, rengöring av dräktventiler mm gick dock bra och i vattnet för avrostning kom vi. Härligt att vara under ytan i Västerhavet, men mindre härligt med läckande armmuddar mm. Ja, ja det får väl fixas till nästa år.

I december 2013 kom vi äntligen tillbaka till vårt lilla paradis Bonaire igen. Det var helt underbart att återigen få se denna underbara ö och allt det underbara som finns under ytan. Inte minst de två krabaterna nedan - French Angel Fish och Tarpon. Våra hjärtan har blivit kvar på Bonaire, så 2014, 2015, 2016, 2017, 2018/2019 var vi tillbaka igen. I februari 2016 fick vår dykning en ny dimension i och med att vi utbildade oss till Certified Coral Restoration Divers. Därefter har det blivit en del volontärarbete under ytan. Så underbart att äntligen få kunna ge något tillbaka till revet.

 

Fisk Dykning HS                     Bonaire HS

Den personliga resebyrån, Dyk & Resespecialisten, har sedan många år tillbaka arrangerat våra dykresor världen över.  Vi har sett många helt fantastiska platser så som Cocos Island, Palau i Micronesien, Malaysia, Filippinerna, Indonesien m m, men vårt absoluta favoritställe har blivit Bonaire - Divers Paradise - i den karibiska övärlden. Bonaire tillhör Nederländska Antillerna och ingår i de s k ABC-öarna, d v s Aruba, Bonaire och Curaçau.