Hälsoloppet

2013-08-28 15:20 | 0 kommentarer

Fint väder och över 400 som startade. Trevligt och gemytligt som vanligt. Tyvärr sträckte Tommy sig på upploppet och jag med mina krampande vader gjorde mitt sämsta Hälsolopp. Banan är trevlig och ganska lättsprungen, men det hjälpte inte idag.
Tyvärr hade de dragit in plaketten i år - riktigt dåligt. Den delades bara till barn, men vem är väl inte det mesta barnet när det gäller medaljer om inte jag? Detta måste jag bara klaga på!!
Martin Lidberg var med som speaker och delade ut priser. Det var ett trevligt inslag. Han gjorde det bra och gav verkligen ett trevligt intryck.
Utlottningen på startnummer var riktigt bra. Så många fina priser! Tommy vann en korg med massor med kosttillskott - superbra!
Poäng: 20
Ingen medalj - inga bra poäng!


ITU World Triatholn

2013-08-25 20:49

Kom till växlingsområdet väldigt tidigt och kunde då välja ett ytterplats för cykeln. Det visade sig att det blev totalt knökfullt! Språkade med en trevlig smålänning som jag slog följe med till simningen. Det var gott om plats i vattnet så jag kunde simma i min takt frånsett några bröstsimmare som tyvärr tar stor bredd i vattnet och på det viset blir svåra att passera. Kom i mål på 33 minuter/1500 meter och är nöjd. Tog det väldigt försiktigt i cyklingen men lyckades ändå vurpa strax före backen upp till Västerbron på Söder Mälarstrand på det andra av tre varv. Skrapade upp benet men cykeln höll som tur var. Löpte lite tungt men gick i mål på 56 minuter så jag var helt nöjd. Mötte Julia, min brorsdotter som genomförde sprintdistansen! Hon är jätteduktig och fick en finfin tid! Lite snålt i mål eftersom dom inte hade vatten eller något tilltugg! Det är risk för "elefantias" på alla stora populära lopp med alldeles för många deltagare, höga priser och lite tillbaka till de tävlande. I övrigt en mycket välarrangerad tävling. Nästa år blir det en halv IM! Det är 2014 års mål.


Midnattsloppet

2013-08-17 11:24 | 0 kommentarer

Midnattsloppet kändes faktiskt lite mer "avslaget" i år även om mysfaktor var hög som vanligt. Det var mindre publik än vanligt och de omdragningar de gjort av banan var inte till det bättre. Även underhållningen längs banan var sämre och Nike-stationen var bara för mycket. Det var den i och för sig förra året också. Nu låter vi som riktiga kverulanter, men sammantaget är det ändå ett superlopp som vi kommer att göra om och om igen. Eventuellt testar vi Helsingfors nästa år.
Den neongröna tröjan kommer att bli en favorit.
Poäng: 24


Stockholm Ultra Marathon

2013-08-04 20:56 | 0 kommentarer

Vi genomförde!!!!
Vad underbart det känns nu så här efteråt att faktiskt ha deltagit och genomfört Stockholms första Ultra Maratahon. Den fina medlajen och finisher-tröjan gläds vi verklign åt.
Loppet i sig var en fullträff. Allt fungerade bra, var välordnat, trevligt och hur kul som helst. Nu några dagar senare börjar nämligen tankarna "aldrig mer", "nu lägger jag av med sådant här" o s v tona bort, så då är det lättare att säga "hur kul som helst". Värmen underlättade förstås inte, men den del av banan som gick på Hundudden förbi Djurkyrkogården var lummig och sval. Det var också den finaste delen av banan. Publik och funktionärer hejade på längs nästan hela banan och man var aldrig ensam på varven. Det är just det här som är charmen med varvlopp. Vi kan nu också jämföra hur det känns att springa på varvbana som är ca 1200 m med en som är 7900 m. Vilket känns bäst? Ja, det beror på vem av oss man frågar, för här har vi delade meningar.
Väl i mål bjöds det på varm mat, vatten och kaffe. Tänk att det kunde smaka så bra i värmen
Poäng: 25


Militär Träning pass 4

2013-07-29 22:25 | 0 kommentarer

Den fjärde och sista MT för denna sommar lockade tretton deltagare. Några nya och huvudelen "veteraner". Upplägget i stort som tidigare med fyra stationer för att komma åt alla muskelgrupper i kroppen. En kommentar två dagar senare var att det värkte överallt! Kul att höra för då tog dom verkligen i under passet.   Återkommer nästa år med en del nya grepp så håll ut, det är bara elva månader kvar! Klart slut från Major T.
PS Slappa inte till er utan träna på under hösten! -"I'l be back"!


Militär Träning pass 3

2013-07-23 23:15 | 0 kommentarer

Till kvällens tredje pass med Militär Träning dök sexton glada och pigga personer upp. Av dessa sexton var sex stycken nya! Kul att det kommer nya deltagare varje gång. Det innebär att ryktet sprider sig. Några av de gamla ville gärna delta men är bortresta eller sjuka. Som tidigare värmde vi upp med elva nya rörelser enligt BRAK-programmet. Sedan runt till de fyra stationerna där station två var ändrad till endast fem olika delövningar med två par på varje övning. Jägarsittning, slägga, stenkastning, skottkärran och inte minst "rysk kanot"! En väldigt uppskattad övning. Pia Sarheim Olsson avslutade med att stretcha oss! Tack alla och sov gott! Värken kommer i morgon och blir värst i övermorgon! Om allt stämmer så ses vi i nästa vecka.

 // Major T


Bokenäs Triathlon sprint

2013-07-20 18:00 | 0 kommentarer

Klockan 12 på lördagen den 20 juli gick starten för det första motionsloppet "Bokenäs Triathlon" med drygt 90 startande . Solen sken från en klarblå himmel och badplatsen vid Hällebäck var fylld med badande som fick agera hejarklack när vi tävlande kastade oss ut i det salta vattnet i Gullmaren. Simsträckan skulle vara 400 meter men kändes längre mht den krabba sjön med vågor. Speciellt rundningen runt de två gula bojarna var bökig. En språngmarsch upp till växlingsplatsen och sedan iväg på två enmilsrundor längs en kuperad väg. Löpningen genomfördes i huvudsak på skogsbilväg/stig och inleddes med en rejäl backe och sedan in i skogen och med målgång på ett gärde. En mycket vacker omgivning att genomföra en triathlon på, helt klart! En trevlig och familjär tävling med några få plumpar i protokollet, men till nästa år är det säkert åtgärdat. Tack till arrangerande Bokenäs IF friidrott! 


Kraftprovet

2013-07-19 10:02 | 0 kommentarer

Vi fick sällskap till Trollhättan av Berit och Mats Hugosson som också hade för avsikt att springa Kraftprovets dryga 11 km. Ett underbart väder hade fått folk att gå man ur huse och det var massor av deltagare och åskådare runt slussområdet. När starten gick var vi drygt 2200 löpare, nytt deltagarrekord! Vi tog alla det lugnt i början för det är en tuff kuperad och omväxlande bana med asfalt, grus och gräs. Varmt var det så vattenslangar med strilande kallt vatten och vätskekontrollerna var väldigt populära! Vi gjorde alla bra resultat utifrån våra förutsättningar och vi var verkligen förtjänta av den nydesignade medaljen eller vad vi nu skall kalla den runda metallbiten utan band. En trevlig avslutande middag på en kinakrog i sällskap av Pia Sarheim Olsson och Lars Olsson, Bengt Ohlsson, Berit och Mats Hugosson. Tack alla för en trevlig dag och kväll.
Poäng: 23


Militär Träning i Lur

2013-07-16 21:58

Sexton glada deltagare dök upp! Tanken var att ha max tolv med det är svårt att säga nej, även om vi fick göra det för två sena anmälningar. Efter sedvanlig uppvärmning enligt BRAK-metoden sprang vi iväg med övningar under förflyttningen. Klättring och de övriga stationerna gick bra. Springa i gräset var jobbigt och denna gång var samtliga igång med armhävningar, grodhopp, burpees mm så fort det blev ett stando. Efter Pia Sarheims sköna stretching var det återhämtningsmat och dryck. Tack alla för en kul kväll!


Militär Träning "prova på"

2013-07-09 22:11 | 0 kommentarer

Det första "prova på" Militär Träning genomfördes med elva glada deltagare. Uppvärmning enligt "BRAK" . Styrketräning av buk rygg, armar och knän! Sedan jogg till station 1 = hopp och klättring. Sedan iväg till station 2 = stationssystem med släggor, jägarsittning mm. Lätt jogg till station 3 = springa och ta skydd i högt gräs, kanske den jobbigaste delen. Förflyttning upp i en brant slänt med ålning och slingring bland brännässlor blev också jobbig. Den sista stationen = rulla traktordäck och dra bildäck lockade fram en och annan svettpärla. Funktionellt och bra. Idel glada miner efter stretchningen och det verkar som om alla vill göra om detta igen! Kul!  RSS
«mars 2021»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010